Henkilöstöhuvilasta vääntö Raumalla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Henkilöstöhuvilasta vääntö Raumalla – valiokunta torjui kaupunginhallituksen myyntiukaasin

Rauman kaupungin noin 11 miljoonan euron Vahva ja vakaa Rauma -menosäästöohjelman yhdeksi visaisimmaksi asiakohdaksi on noussut henkilöstön kesähuvila Kortelassa.

26.3.2020 8:28 | Päivitetty 26.3.2020 8:32

Rauma

Kaupungin henkilöstön käytössä olevan Metsola-huvilan myynnistä on kehkeytynyt vääntö Rauman kaupunginhallituksen ja teknisen valiokunnan kesken.

Kaupunginhallitus antoi maanantaina 23. maaliskuuta valiokunnalle opastuksen, että kaupunginvaltuuston päätöslinjausten mukaan Kortelassa sijaitseva merenrantamökki on laitettava myyntiin. Toisena myyntikohteena on Kataviston saaren mökki.

Virkistyskäytössä olevan huvilan myynti oli mukana valtuuston hyväksymässä Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelmassa (VVR) osana henkilöstöetuuksien karsintaa noin 200 000 eurolla.

Tiistaina 24. maaliskuuta kaupungin tekninen valiokunta kiinteistöjen kunnossapidon ja karsinnan ohjauslistaa eli ns. salkutusluokituksen päivittämistä. Valiokunta nosti Metsolan myytävien luokasta kaupungin omistuksessa säilytettävien listalle. Valiokunta oli päätöksessään yksimielinen, eikä näin ryhdy Metsolan myyntitoimiin.

Kortelassa kaupungin etelälaidalla sijaitseva Metsola on meren rannalla ja tonttialuetta huvilalla noin 6 360 neliömetriä. Rantatontilla on 1960-luvulla rakennetun huvilan lisäksi sauna ja talousrakennus. VVR-ohjelman selvitysten mukaan huvilan vuotuiset ylläpidon kustannukset ovat olleet 7 100–9 400 euroa.

Omarantainen huvila on vain noin kymmenen minuutin automatkan etäisyydellä kaupungista. Alustava huvilan hinta-arvio on 265 000 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: