Y-Pakki sisältää tietoa lähes 5000 rakennuksesta Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kiinnostaako asuinympäristösi rakennushistoria? Kaikkien saataville avattu tietokanta kattaa lähes 5 000 satakuntalaista rakennuskohdetta

Y-Pakista löytyy tietoa muun muassa Hinnerjoen keskustan taloista. Arkistokuva vuodelta 2016.

1.4.2020 12:22

Satakunnan Museon johdolla 1990-luvun alusta lähtien tehdyn rakennusinventoinnin tuloksia pääsee nyt näkemään kuka tahansa.

Tietoja on tallennettu museon omaan Pakki-sovellukseen jo vuodesta 2007 saakka. Kyseinen sovellus on pelkästään viranomaiskäytössä.

Nyt rakennusinventointien kohdetiedot tuodaan yleisön vapaasti selattavaksi Y-Pakki -sovellukseen. Aineisto sisältää kiinteistön perustiedot, kuvauksen ja arvioinnin sekä valokuvia. Mukana ovat kaikki vuoden 2000 alusta lähtien tehdyt rakennusinventoinnit.

Y-Pakki on suppeampi versio viranomaiskäytössä olevasta rakennusperintötietokanta Pakista, joka käsittää myös rakennuskohtaiset tiedot. Tietoja on karsittu tietosuojasyistä.

Y-Pakista löytyvät vajaan 5000 kohteen tiedot.

Rakennuskohtaisten tietojen lisäksi Y-Pakissa voi tutustua Satakunnan rakennusperintö 2005 –selvitykseen. Se on Satakuntaliiton tekemä maakunnallinen inventointi ja se sisältää maakunnallisesti arvokkaiksi arvotettuja alueita ja kohteita.

Y-Pakki-sivustolle pääset tästä

Pakki- ja Y-Pakki -sivustot on tuottanut Satakunnan Museo ja toteutuksesta vastaa Tmi Hilla Tarjanne.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos