Satasairaala: laskut myöhässä, koskee 15 000 laskua - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satasairaalan laskutuksessa on viivettä – koskee noin 15 000 laskua

Kirjoittajan mukaan päivystysaikojen järkiperäistäminen seuduilla toisi merkittäviä säästöjä turhista kuljetuksista maakunnan keskussairaalan yleispäivystykseen.

7.6.2019 9:46

Pori

Satasairaalan asiakas- ja potilaslaskuissa on viiveitä tietojärjestelmäuudistuksen vuoksi. Viivästykset koskevat noin 15 000 laskua.

Satasairaalassa tehtiin potilastietojärjestelmän päivitys 11. toukokuuta. Talousjohtaja Tero Mäkiranta Satasairaalasta kertoo, että sen jälkeen laskuja ei ole päästetty eteenpäin noin 500 laskun testierää lukuun ottamatta.

Laskutuksen koe-erän laskut perustuvat käynteihin ajalta 11.–13. toukokuuta. Laskutuksen koe-erä on lähetetty potilaille 4. kesäkuuta. Mikäli laskuissa on huomautettavaa, Satasairaalasta toivotaan yhteydenottoa laskuissa näkyviin numeroihin. Testierä on päätetty lähettää, jotta mahdolliset virheet huomattaisiin ja voitaisiin korjata mahdollisimman pian.

Normaaliin laskutusrytmiin yritetään päästä niin nopeasti kuin mahdollista. Mäkiranta kertoo, että odottavien laskujen sumaa on tavoitteena lähteä purkamaan ensi viikon loppupuolella. Laskuja on tarkoitus lähettää muutaman päivän ajalta kerrallaan eteenpäin. Viive ei ole Mäkirannan mukaan poikkeuksellinen.

– Kuukauden viive on normaali tilanne, kun uusi järjestelmäpäivitys tulee. Kyseessä ovat niin isot tietomassat, että asioita on pakko varmistella.

Satasairaalasta lähtee vuosittain yhteensä noin 250 000 laskua. Se tarkoittaa kuukausitasolla yli 20 000 potilaslaskua.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos