Meripäivillä nautittiin jälleen kummallisen kodikkaan Merikarvian erikoisuuksista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Huono sääennuste ei toteutunut Meripäivässä: ”Täällä Merikarvialla paistaa aina aurinko” – katso kuvakooste

Merikarvian naisyrittäjät saivat haluamansa auringonpaisteen Meripäivään. Täällä puhutaan aina vetovoimatekijöistä, kuten kalasta, joesta ja merestä. Tänä vuonna myös Kaljaasi Ihana rantautui Krookkaan.

Kotitekoisia erikoissaippuoita. Merikarvialainen yrittäjä Teija Grahn Hair and Soap sai ladata jo toisen kattauksen tuotteita myyntipöydälleen ennen puolta päivää.

6.7.2019 14:08

Merikarvia

Kala, meri ja joki eivät jää ainoastaan puheeksi, kun Merikarvialla kokoonnutaan Meripäivän riemuihin. Meri myös näyttäytyy ja lohisoppa maistuu Krookan upeassa miljöössä. Merikarvian Naisyrittäjien omassa kahvilassa häärivät esiliinoineen muun muassa Päivi Heinonen ja Kati Niittyniemi. Naisten tempaus ikiomasta päivästä palkittiin jälleen kerran, sillä väkeä virtasi.

Aina yhtä innokkaana paikalla häärii myös Merikarvian kesäasukkaiden yhdistyksen väkeä Helena Heljakan johdolla.

– Paikalla on 70 myyjää. vain yksi jäi huonon sääennusteen takia tulematta, Taina Koskimäki naisyrittäjistä kertoi.

Kaikki tylyt sääennusteet tyrmättiin, ja aurinkohan se paistoi heti aamulla kun ensimmäiset naisyrittäjät yhteistyötahoineen lähtivät varmistamaan kattausta yleisölle koko Krookan sataman leveydeltä. Sateesta ja ukkosesta ei ollut tietoakaan, ja tuulikin tuntui vain virkistävältä.

Kaljaasi Ihana tuli tutuksi porilaiselle Elmeri Koskiselle. Vaimo Raili oli tuttuun tapaansa merikarvialaissyntyisenä bongannut tuttuja.

– Olemme pari yötä MeriCampingillä, sillä tarkoitus on mennä vielä sunnuntaina kesäteatteriin katsomaan Liian paksu perhoseksi -näytelmää, Koskinen kertoi.

Siikaisten Sammista Hannamari ja Tommi Tuulensuu olivat lähteneet lastensa kanssa naapurikunnan humuun mukaan. Ensitöikseen lapset Elviira ja Helmiina halusivat jätskille ja perheen nuorimmaiselle Hilmaliinallekin jätski maistui rattaista markkinahumua ja väkipaljoutta seuratessa.

– Täällä Merikarviallahan paistaa aina aurinko, Hannamari Tuulensuu tiesi.

Kansainvälisyyttä jo pitkään harjoittanut Merikarvian lukio on monessa mukana. Tänä vuonna lukiolaiset keräävät rahaa Puolan matkaan. Se tietää useita projekteja, ja niistä opiskelijatkin tykkäävät.

– Leivomme, hoidamme tapahtumien jälkisiivouksia ja teemme pakkaushommia, lukiolaiset kertoivat ständillään.

Pienestä lukiosta on viime vuosina suunnattu niin Japaniin kuin Islantiin ja Italiaan.

–  Pasi auttaa, Heikki Östergård, Anna Niemi ja Neea-Juulia Latvaniemi kehuvat rehtoriaan Pasi Koskea.

Tällä kertaa myynnissä oli leivonnaisia.

– Hintoja laskemme vasta jos kauppa ei muuten käy, Anna Niemi kertoi markkinointimetodista.

Hyvään tarkoitukseen rahat menevät, kun nuorison hyväksi toimitaan!

Illaksi luvassa oli myös konsertti, kun Jesse Kaikuranta esiintyi galleria Vanhassa savussa.

Ämpäri olla pitää vetonaulana joka markkinoilla. Niin myös Merikarvialla.

Merikarvian kansainvälisen lukion 1. ja 2. luokkalaiset ovat aina siellä missä tapahtuu. Merikarvialainen Anna Niemi sekä leväsjokelaiset Neea-Juulia Latvaniemi ja Heikki Östergård keräävät rahaa Puolan matkaan.

Meripäivä veti jälleen hienosti väkeä Krookan satamaan, kun aurinko paistoi kaikista kummallisista tylyistä sääennusteista huolimatta.

Herkkusuut. Sammin tytöt Elviira, Helmiina ja Hilmaliina Tuulensuu nauttivat jäätelöstä heti Meripäivän aluksi. Vanhemmat Hannamari ja Tommi Tuulensuu saivat myös huomata, että Merikarvialla todella paistaa aina aurinko.

Meripävä veti jälleen hienosti väkeä Krookan satamaan, kun aurinko paistoi kaikista kummallisista tylyistä sääennusteista huolimatta.

Kaljaasi Ihana kiinnosti.

Kummallisen kodikasta Merikarvialla - sloganinsa mukaisesti. Aurinko paistoi ja väki viihtyi, vaikka sääennuste lupasi aivan muuta.

Kesäasukkaiden yhdistys toimii Merikarvialla vireästi. Arpajaiset kuuluvat joka markkinoille ja aina onnekkaimpia lykästää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos