Jenni Ahtiainen sijoittui toiseksi Creative Business Cup -kilpailussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Jenni Ahtiainen tuli toiseksi maailmanlaajuisessa innovaatiokilpailussa – vain vessakeksintö meni edelle

Jenni Ahtiainen on tullut tunnetuksi gTie-asustemerkistä.

3.7.2019 14:53

Asuste- ja korusuunnittelija Jenni Ahtiainen sijoittui toiseksi Creative Business Cup -kilpailussa Tanskassa. Ahtiainen osallistui kilpailuun Deafmetal-kuulolaitekoruillaan.

– Oli ihan mieletön kokemus. Nyt neljän päivän jälkeen on takki aika tyhjä, Ahtiainen kertoo.

Creative Business Cup on maailmanlaajuinen innovointikilpailu, jonka kansallisen kilpailun porilaislähtöinen Ahtiainen voitti aiemmin keväällä. Tuttava vinkkasi kilpailusta Ahtiaiselle tämän ollessa Lapin-reissulla perheen kanssa.

– Lähetin perheen seuraavana päivänä mäkeen ja kirjoitin hakemuksen.

Kesäkuussa Ahtiainen osallistui kahden päivän koulutukseen muiden Pohjoismaiden ja Baltian maiden kilpailijoiden kanssa. Myös Tanskassa oli ennen varsinaista kilpailua kahden päivän koulutus, jossa keskityttiin pitcheihin eli muutaman minuutin pituisiin hissipuheisiin.

Tanskassa mukana oli yli 60 maata, joista 14 pääsi semifinaaliin ja viisi finaaliin.

Ahtiaisen mukaan suuri osa kilpailuun osallistuneista innovaatioista oli sellaisia, joilla yritetään saada maailmanlaajuisesti hyvää aikaan.

– On omituisella tavalla jopa vähän huono omatunto, kun jäi monia hyviä asioita jalkoihin. Tuntuu, että nyt on vastuussa muistakin kuin vain kuulovammaisista, Ahtiainen sanoo.

Voiton vei lopulta tanskalainen Lapee, joka innovoi naisten urinaaleja. Urinaalit on suunniteltu erityisesti festivaaleille.

– Se on vähän samanlainen kuin tämä minun innovaatio, eli se olisi pitänyt keksiä jo ajat sitten.

Ahtiainen ei tunnu olevan pahoillaan tappiostaan.

– Maailmassa on se 300 miljoonaa kuulovammaista, mutta jokainen nainen käy kuitenkin pissalla.

Reissusta tarttui hienon kokemuksen lisäksi mukaan paljon verkostoja ja esimerkiksi sijoittajia tuli juttelemaan Ahtiaiselle. Tärkeintä on, että sana omasta tuotteesta kulkee ympäri maailmaa.

– Sanoin siellä muille kilpailijoille, että jos tunnette yhdenkin kuulovammaisen omassa maassanne, niin kertokaa hänelle tuotteestani.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: