Rauman sahan tehdaspäälliköksi Liisa-Maija Perävainio - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman sahan tehdaspäälliköksi Liisa-Maija Perävainio

Liisa-Maija Perävainio

5.6.2020 19:59

Rauma

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibre Oy:n, Raumalle rakennettavan mäntysahan tehdaspäälliköksi on nimitetty metsänhoitaja (MMM) Liisa-Maija Perävainio.

Perävainio on työskennellyt Metsä Groupissa vuodesta 2003 alkaen ja hän vastaa tällä hetkellä Rauman sahaprojektin henkilöstöasioista. Tätä ennen hän on toiminut Metsä Forestilla erilaisissa puunhankinnan päällikkö- ja kehitystehtävissä.

Metsä Fibre rakentaa Raumalle Suomen suurimman ja teknologialtaan moderneimman mäntysahan. Sahalaitoksen maanrakennustyöt käynnistyivät toukokuussa ja rakennustyöt alkavat syksyllä.

Rakennusprojektin aikana Perävainio vastaa henkilöstön rekrytoinnista, koulutuksesta ja turvallisuudesta. Sahan valmistuttua vuonna 2022 hän siirtyy vastaamaan sahan toiminnasta kokonaisuutena.

Sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden sahalaitoksen vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Tukkipuuta saha käyttää vuodessa noin 1,5 miljoonaa kuutiometriä.

Uusi sahatavaratuotanto myydään pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan.

Saha työllistää Suomessa suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 500 henkilötyövuotta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: