Rankan ja uuvuttavan vuoden jälkeen Porin palanut Keskuskartano nousee tuhkasta parempana kuin ennen – Palon syttymissyy ei ole selvinnyt: ”Siellä ei ollut mitään itsestään syttyvää”

Keskuskartanon taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Majasaari kertoo palosta aiheutuneiden korjaustöiden olleen uuvuttavia, mutta opettavaisia. Aikataulun venyminen on myös aiheuttanut asukaskatoa. Vain noin vajaa kolmasosa asukkaista palaa asumaan Keskuskartanoon. Toisaalta Majasaarella ja muilla Keskuskartanon osakkeenomistajilla on aihetta ylpeyteen. Rakennusta on uudistettu kovalla rahalla parempaan uskoon.

Keskuskartanon kattohupun alla työt jatkuvat yhä. Vastaava mestari Voitto Niemi tietää, että rakennuksen olisi määrä olla valmis elokuussa.

12.5.2020 6:00

Pori

Porin keskusaukion kupeessa sijaitsevan Keskuskartano-nimisen yksitoistakerroksisen kerrostalon ullakkotilan muutokset olivat loppusuoralla, kun vuosi sitten yläosassa riehunut tulipalo tuhosi kaiken tieltään.

Kerrostalon siihen asti jatkunut pitkäaikainen remontti piti sisällään ylimmässä kerroksessa olevien liiketilojen muuttamisen asuinkäyttöön. Tulipalon aikaan kuudesta huoneistosta neljä oli valmiina ja loput olivat purkuvaiheessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut