Riuttansalmen leirikeskus edelleen myynnissä Pomarkussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Leirikeskus ei mennyt kaupaksi, myynti jatkuu: ”Kauppahinnalla kuntaa pyöritettäisiin kaksi päivää”

Pomarkun kunnanjohtaja Eero Mattsson toivoo, että alempana vesistön varressa oleva leirikeskus saataisiin myytyä.

12.9.2019 12:19

Pomarkku

Pomarkun kunta myi omistamaansa Riuttansalmen leirikeskusta huutokaupat.com-sivustolla. Tavoitehintana oli runsaat 130 000 euroa. Myyntiaika päättyi ilman, että Pomarkunjoen varressa sijaitsevasta kohteesta saatiin yhtään tarjousta.

– Myynti jatkuu. Tarkkaa markkinointitapaa ei ole vielä päätetty. Talouden tasapainotusohjelmamme kuuluu, että kiinteistö saataisiin realisoitua tänä vuonna, sanoo kunnanjohtaja Eero Mattsson.

– Jos saisimme siitä vaikka 100 000 euroa, sillä ylläpidettäisiin Pomarkun kuntaa kahden päivän ajan, Mattsson laskee.

Kovin pitkään ei rahalla siis kuntaa pyöritetä, mutta toisaalta koko ajan kertyy ylläpitokuluja, jos kohde ei mene kaupaksi.

Pomarkunkunnan myytävien kiinteistöjen listalla oli myös Honkakosken vanha puinen koulurakennus, joka viime vuosina on ollut kyläyhdistyksen kokoontumis- ja tapahtumatilana.

Yhdistys vetosi päättäjiin kokoontumistilansa säilymiseksi ja kunnanhallitus päättikin, ettei koulua toistaiseksi myydä. Sen sijaan vuosittaisia noin 10 000 euron ylläpitokuluja yritetään yhteistoimin pienentää.

– Hienoa olisi, jos kyläyhdistyksellä olisi resursseja hankkia kiinteistö omistukseensa, Mattsson tuumii.

Pomarkku kauppasi nettihuutokaupassa viime vuonna myös rautatieaseman alueella sijaitsevaa vesitornia. Kunta jätti kuitenkin hyväksymättä tehdyn korkeimman tarjouksen.

– Kevyt neuvottelukosketus on edelleen. Asiaa viivästyttää se, ettei kunnalla ole ihan selvää näkemystä siitä, miten aseman aluetta kehitetään kokonaisuutena, kunnanjohtaja sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: