Äijäluola, jossa jätkät viihtyvät - näin Janne toteutti haaveensa - Satakunta - Satakunnan Kansa

”Koti pysyy siistinä, kun mekastetaan jätkien kanssa täällä” – Janne rakensi Huittisiin huikean äijäluolan, jossa ei niuhoteta turhista

Huittisissa asuva Janne Kokkonen, 37, rakensi itselleen mahtavan mancaven. Ravintolan sijaan kaverit suuntaavat viettämään muistorikkaita iltoja Jannen komeaan äijäluolaan, josta löytyy kaikki tarpeellinen pelikonsoleista tikkatauluun.

Janne Kokkosen äijäluolassa on tummat seinät ja baarimaiseen tyyliin mystinen valaistus.

16.6.2019 11:53

Tikkataulu. Nyrkkeilysäkki. Biljardipöytä. Ja formulat telkkarissa. Kun Huittisissa asuva Janne Kokkonen, 37, rakensi muutama vuosi sitten uuden talonsa yhteyteen autotallia, äijäluolasta ei ollut vielä tietokaan. Autotalliin piti tulla ihan vain paikka autolle.

Kun autotalli valmistui, Janne oli suunnitellut maalaavansa seinät valkoisiksi.

–Sitten suunnitelmat yhtäkkiä muuttuivat, enkä halunnutkaan valkoista, vaan halusin sävymaailmasta tummemman. Pian kaikki lähti käsistä, ja huomattiin kaverimme kanssa rakentavamme sinne baaritiskiä, Janne naurahtaa.

Viimeistään silloin, kun lattialle tuli laminaattia, oli selvää, että tähän talliin ei ajettaisi autolla. Siitä tuli Jannen mancave eli äijäluola.

Nyt tilassa on mystinen valaistus, kiinnostavia muistorikkaita esineitä, lepotuoleja, pelikonsoli, televisio ja biljardipöytä. Sohvan ja baaritiskin taustalla on idea pienestä baarista.

–Olen aina haaveillut omasta äijäluolasta, rauhallisesta paikasta, jonne voi vetäytyä jätkien kanssa. Nyt täällä sitten katsotaan yhdessä formuloita ja heitetään tikkaa, Janne sanoo.

Janne Kokkonen baaritiskin takana. Komeat värivalot ja valkovihreät baarijakkarat on mietitty yks yhteen.

Janne Kokkosen autotalli muuttui salakavalasti mancaveksi, kun hän huomasi rakentavansa sinne kaverin kanssa baaritiskiä.

Parhaita muistoja seinillä

Yhteensä Jannen mancaven tekemiseen meni aikaa noin vuoden päivät. Äijäluola on täysin itse tehty ja kaverit olivat auttamassa.

–Halusin vanhoja materiaaleja ja vanhaa tunnelmaa, Janne kuvailee.

Valaistuskin on haluttu baarimaisen mystiseksi ja sitä vielä työstetään. Seinille saattaa tulla vielä jotakin rekvisiittaa, ja paikka on avoin uusille ideoille.

–Seinille ripustetaan muistoja, kuten valokuvia jätkien reissuilta. Sinne löysi esimerkiksi paikkansa hopealautanen, joka teetätettiin minulle ja kaverille lahjaksi, Janne kertoo.

Lisäksi äijäluolasta löytyy Iron Sky -elokuvajulisteesta tehty taulu. Jannen hyvä ystävä oli mukana tekemässä elokuvaa ja ystävykset pääsivät yhdessä kutsuvieras ensi-iltaan näyttelijöiden kanssa ja saivat sieltä rekvisiittaa.

Mancaven seinät täyttyvät muistoista. Iron Sky -taulu on Jannelle tärkeä muisto illasta kansainvälisten leffatähtien kanssa.

Myös harrastukset näkyvät paikassa vahvasti. Janne halusi tilaan nyrkkeilysäkin, koska on harrastanut nyrkkeilyä koululaisena. Jossain vaiheessa harrastus lopahti, mutta nyt sitä voi viritellä uudelleen äijäluolassa.

–Jospa harrastuksen saisi näin eloon hiljalleen. Joskus minuun iskee innostus ja siellä se säkki sitten odottaa.

Jannen intohimoihin kuuluu myös penkkiurheilu.

–Linnoittaudun luolaani, kun haluan rauhassa katsoa telkkaria, hän naurahtaa.

Seinän hopealautanen on yksi monista Jannelle tärkeistä muistoista.

Kotitekoisessa baarissa voi viettää ehtaa ”ravintolailtaa” jätkien kanssa. Tunnelmavalaistus viimeistelee tilan.

Jannen äijäluolassa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tämä katossa roikkuva lamppu. Telkkarista katsotaan pääasiassa urheilua sekä pelataan konsolipelejä.

Jätkien oma paikka

Ennen kaikkea äijäluola merkitsee Jannelle yhdessäoloa kavereiden kanssa. Jannen ei tarvitse lähteä viettämään iltaa ravintolaan, vaan miehet voivat istua iltaa autotallissa.

–Äijäluolasta on tullut tärkeä kavereiden kohtaamispaikka. Jätkät välillä soittavat, että otetaanko oluet tallissa.

–Minulla on erään kaverini kanssa hyvin lähekkäin synttärit. Siellä on pidetty yhteissynttäreitä pari kertaa, Janne kertoo.

Tietysti Jannen oma poika, kohta 10-vuotias Veeti on tervetullut äijäluolaan koska vain. Lisäksi Jannella on noin puolivuotias tytär.

Pojan kanssa äijäluolassa pelataan biljardia tai konsolipelejä. Miehet ja melu pysyvät tallissa.

–Sitä ei aina välttämättä ihan heti siivota. Pysyypä varsinainen koti nättinä, kun mekastetaan äijäluolassa jätkien kanssa. Puoliso on ollut hyvillä mielin tästä, Janne heittää.

Jannen melkein 10-vuotias Leevi-poika viettää mielellään aikaa äijäluolassa isän kanssa.

Jannen mukaan valaistus on tärkeä osa tilan tunnelmaa.

Leevi-poika pelailee äijäluolassa mieluusti pelikonsolilla.

Tilassa pääsee purkamaan energioita nyrkkeilysäkkeihin. Niiden avulla Janne herättelee lapsuutensa lempiharrastusta eloon.

Kuvassa Janne poikansa Leevin kanssa. Leevi viihtyy äijäluolassa siinä missä isänsäkin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut