Keskuskartano: muuttopuhelin auttaa muuton suunnittelussa, kovin kiire kahdeksannen kerroksen asukkailla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Asukkaiden pakkauspäivät alkoivat Keskuskartanossa, ensimmäiset pääsevät muuttamaan juhannuksen jälkeen – Vain 15 asuntoa säästyi kokonaan vahingoilta

Keskuskartanon ylimmät kerrokset kärsivät tulipalossa eniten.

7.6.2019 13:49 | Päivitetty 7.6.2019 18:05

Pori

Keskuskartanon asukkaat ovat päässeet pakkamaan tavaroitaan muuttoa varten tulipalon vaurioittamaan kerrostaloon.

Pakkauspäivät alkoivat tämän viikon keskiviikkona. Muuttoa pääsee valmistelemaan iltaisin porraskäytävä kerrallaan.

Suurin kiire on kahdeksannen kerroksen asukkailla, sillä kerroksen kaikki kaupungin puoleiset huoneistot otetaan telinerakentajan käyttöön jo lähiviikkoina.

– Väliaikainen sääsuoja tuetaan kaupungin puolelta rakennuksen runkoon niin, että tuet tulevat asuntojen sisälle. Kahdeksannen kerroksen kaupungin puoleiset ikkunat poistetaan, ja tuet asennetaan sitä kautta rakennuksen runkoon, kuvaili taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Matti Majasaari tiedotteessa.

Myös muiden ylimpien kerrosten on muutettava ensimmäisten joukossa, koska niissä olevat huoneistot ovat ainakin vesikaton valmistumiseen saakka rakennustyömaata. Kaikki 8.–11. kerroksessa sijaitsevat asunnot täytyy tyhjentää.

Osa alempien kerrosten asukkaista saa säilyttää huonekalujaan kotonaan remontin ajan.

– Niille asukkaille, jotka ovat korjaustöiden jälkeen palaamassa asumaan kerroksiin 2–7, voidaan antaa mahdollisuus säilyttää huonekalujaan asunnossa remontin aikana. Tämä kuitenkin edellyttää, ettei asunnossa ole kovin isoja vahinkoja. Asia tarkentuu, kun saamme enemmän tietoa kunkin asunnon tuhoista. Tämänhetkisen tiedon mukaan vain noin 15 asuntoa on säästynyt kaikilta vahingoilta, Majasaari kertoi perjantaina.

Ensimmäisenä pakkaamaan pääsivät keskiviikkona A-portaan asukkaat. Torstaina oli vuorossa B-porras ja perjantaina C-porras. D-portaan vuoro on maanantaina ja E-portaan tiistaina.

Pakkaamaan pääsee iltaisin kello 17–20.

– Muuttoaikoja ryhdytään jakamaan maanantaina 17. kesäkuuta muuttopuhelimesta, jonka numero on 041 746 6173. Puhelin on auki päivittäin kello 10–16. Majasaari neuvoi.

Ensimmäiset muutot voidaan varata juhannuksen jälkeiselle viikolle. Muuttamaan pääsee arkisin kello 7–21.

– Muutot tehdään kellarin kautta siihen asti, kunnes sääsuoja on valmis. Siihen menee 6–8 viikkoa. Ennen sääsuojan valmistumista pihan kautta ei ole turvallista kulkea. Tämän vuoksi muuttoaikoja annetaan vain viisi per päivä.

Ensimmäiset muutot voidaan varata juhannuksen jälkeiselle viikolle. Muutot tapahtuvat arkisin, ja muuttoaika on 7–21.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos