Pääministeri lupasi koulutustukea Rauman paperitehtaan väelle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pääministeri lupasi koulutustukea Rauman paperitehtaan väelle – Antti Rinne kiertää maanantain Satakuntaa

Antti Rinne on Iltalehden tietojen mukaan valmis pyytämään eroa pääministerin tehtävästä.

23.9.2019 13:08 | Päivitetty 23.9.2019 15:12

Rauma

Pääministeri Antti Rinne (sd.) lupaa valtion osallistuvan UPM:n Rauman paperitehtaalta työttömäksi jäävien uudelleen kouluttautumiseen.

Valtio on Rinteen mukaan valmis tekemään minkä vain pystyy henkilöstön kouluttamiseen uusiin ammatteihin ja tehtäviin.

Rauman tehtaalla vierailleen Rinteen arvio on, että läntisessä Suomessa on varsin hyvät mahdollisuudet koulutuksen tuella työlllistyä, sillä alueen muu talous ja tuotannollinen teollisuus ovat varsin hyvässä vedossa. Hän totesi, että työllistymiseen tarvitaan kuitenkin tehokasta ja yksilöllistä täsmäkoulutusta.

Rinne mainitsi erikseen työtilaisuuksia tarjoavan esimerkkinä valtion sotalaivatilauksen Rauma Marine Constructions Oy:n telakalta. Merivoimat rakennuttaa Rauman neljän monitoimikorvetin laivueen. Sen rakentamiskustannukset ovat noin 1,3 miljardia euroa.

Pääministeri rohkaisi Rauman kaupunkia, työvoimaviranomaisia ja UPM:n valmistelemaan yhteistyössä paikallisen toiminta- ja koulutusmallin paperitehtaan henkilöstön tueksi. Rinteen mukaan työministeri Timo Harakka (sd.) on tulossa noin kuukauden kuluttua Raumalle ja silloin koulutusjärjestelyjen mahdollisuuksista tiedetään jo enemmän.

UPM on lakkauttamassa Rauman tehtaan paperikone 2:n tuotannon kuluvan lopulla. Koneella valmistetaan päällystämätöntä aikakauslehtipaperia, jonka kysyntä on laskeva.

Yhtiö on käynnistänyt tehtaalla yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut ja esityksenä on noin 180 henkilön vähennys. Rauman tehtaalla on työssä noin 600 henkilöä.

Juttua täydennetty: Koulutuksen järjestämisen yhteistyömahdollisuus ja työministerin tuleva vierailu Raumalla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: