Yle: Merivoimien sotalaivatilaus Raumalta on varmistunut - Satakunta - Satakunnan Kansa

Yle: Merivoimien sotalaivatilaus Raumalta on varmistunut

Neljä monitoimikorvettia rakennetaan vuosina 2021-25 Rauman telakalla, mikäli sopimus syntyy tänä vuonna ja aikataulu pitää suunnitellusti.

3.9.2019 7:30 | Päivitetty 3.9.2019 16:20

Merivoimien Laivue 2020 -monitoimikorvettien tilaussopimus Rauma Marine Constructions Oy:n (RMC) kanssa on toteutumassa.

Neljän uuden taistelualuksen tilaus Rauman telakalta vaatii vielä kauppasopimuksen teknistä valmistelua, mutta kauppa on käytännössä varmistunut, kertoo Yle.

Kaksi eri lähdettä on vahvistanut Ylelle, että kauppa on nyt käytännössä selvä.

Lopullinen varmistus tilaukseen yritetään saada valmiiksi jo syyskuun aikana. Kauppa vaatii Suomen hallituksen hyväksynnän.

Neljän uuden sotalaivan, Laivue 2020 -tilaus on viivästynyt, koska Puolustusvoimat ja puolustusministeriö ovat halunneet saada varmuuden, että Rauman telakka kykenee taloudellisesti selviytymään neljän laivan rakennusurakasta.

Lisäksi Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ennenaikainen ero viivästytti päätöksentekoa. Oikeuskanslerin mukaan toimitusministeristö ei voinut tehdä päätöstä noin 1,2 miljardin euron laiva- ja taistelujärjestelmäkaupoista.

Uudet laivat on määrä rakentaa vuosina 2021–2025. Neljän aluksen laivue pitäisi olla Merivoimien käytössä vuonna 2028.

Raumalaisten kansanedustajien keskuudessa viivästyneiden kauppojen varmistuminen herätti riemua.

– Tämä tilaus tuottaa pitkään töitä RMC:lle ja sen alihankkijaverkostolle. Se on koko Rauman seudulle tärkeää. Toivon, että avautuviin työpaikkoihin saadaan sellaiset osaajat ja tekijät, jotka verotulojen kautta tuottavat myös taloudellista hyvää seudullemme, sanoo Kristiina Salonen (sd.).

–  Kiitos hallitukselle ja erityisesti puolustusministeri Kaikkoselle, joka on tukenut hankkeen etenemistä. Laivue-hanke tuo tänne työtä pitkälle tulevaisuuteen ja antaa telakalle tärkeät referenssit tulevaisuuden tilauksia ajatellen, kokoomuksen Matias Marttinen kirjoitti Facebookissa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: