Porin lentokenttä vanhoissa valokuvissa, karhukaupungista on lennetty aikoinaan jopa Amerikkaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Huimat kuvat – Porista lentokentältä on lennetty aikoinaan jopa Amerikkaan, silloin kokoonnuttiin siiven alle ryhmäkuvaan

Joukko amerikansuomalaisia lähti Porin lentokentältä islantilaisella lentokoneella kotimaahansa 29.9.1948. Tullitarkastus on suoritettu ja matkustajat pääsevät nousemaan koneeseen. Kun kaikki olivat sijoittuneet koneeseen, lähti se verkalleen rullaamaan sopivan kiitoradan päähän, mistä se hetken kuluttua nousi ilmaan aloittaakseen pitkän matkansa Atlantin toiselle puolelle. Kello oli tällöin 12.21. Ensimmäinen tavoite on Reykjavik, minne se saapunee vajan 8 tunnin lennon jälkeen. Matka New Yorkiin kestää laskelmien mukaan noin 26 tuntia. (Satakunnan Kansa 30.9.1948)

22.9.2019 9:04

Pori

Porin lentokentän kohtalo on ollut tällä vuosituhannella useita kertoja vaakalaudalla, kun reittilentoja on lopetettu ja uutta yhtiöitä liikenteen ylläpitämiseksi on jouduttu etsimään moneen kertaan.

LUE MYÖS

1939: Liikenne vielä keskeneräisellä Porin lentoasemalla alkaa. Lentoaseman kiitotiet valmistuvat vuonna 1941.

1944: Satakunnan lennosto aloittaa toimintansa Porin lentoasemalla.

1945: Aero aloittaa säännöllisen liikenteen Poriin.

1953: Ilmavoimat aloittaa suihkukoneliikenteen Porin lentoasemalla.

1960-luku: Lentoaseman nykyiset asema- ja lennonvarmistusrakennukset valmistuvat.

1985: Satakunnan lennosto siirretään Tampereelle. Koulutuslentojen määrä Porin lentoasemalla ei kuitenkaan vähene, sillä Suomen Ilmailuopisto muuttaa samana vuonna Kuopiosta Poriin.

2001: Lentoaseman pääkiitotietä pidennetään 2 350 metriin.

Lähde: Finavia

Uusin liikennöitsijä on tänä vuonna lennot Porin ja Helsingin välillä aloittanut Budapest Aircraft Service. Lisäksi kentällä toimii Suomen Ilmailuopisto, ja sieltä lennetään tilaus- ja lomalentoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut