Saattohoito - Satakunta - Satakunnan Kansa

Saattohoidon tulevaisuus puhuttaa - kerro meille kokemuksistasi!

Elämän alun hetket ovat tärkeitä, mutta niin ovat myös lopun.

23.9.2020 16:06

Saattohoitoa koskevassa keskustelussa tuli vastaan näkemys, joka veti hiljaiseksi. Keskustelijan mielestä elämän alku ja loppu eivät ole tasa-arvoisia. Hän kiitti sitä, että Suomessa tehdään kaikki mahdollinen, jotta syntymän hetkellä kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin.

Moitetta sai suhtautuminen kuolemaan. Kuoleman lähestyessä ja kuoleman hetkellä ei aina toimita parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvä saattohoito ei ole itsestäänselvyys.

Saattohoidon tulevaisuus puhuttaa nyt ympäri maata. Hoidon uranuurtaja Terhokoti Helsingissä on taloudellisissa vaikeuksissa. Porissa Diakon Palvelut Oy:n Diakon Saattohoitokoti on lopettanut toimintansa. Se oli vuodesta 2014 Satasairaalan ja Porin perusturvan erityistason saattohoitopalvelun palveluntuottaja.

Saattohoitopalvelun ostamisen lopettaminen on Porin perusturvan säästölistalla.

Toisaalta kotiin annettava saattohoito saa paljon kehuja.

Kokoamme juttua saattohoidosta ja hyvästä kuolemasta. Etsimme myös haastateltavia, esimerkiksi omaisia, joilla on kokemusta saattohoidosta. Voit lähettää postia osoitteeseen pirkko.aaltoätsatakunnankansa.fi tai vastata verkkokyselyymme.

Jos toimittaja saa haastatella sinua juttuun, voit jättää kyselyyn tai sähköpostiin yhteystietosi. Yhteystiedot jäävät ainoastaan toimituksen tietoon.

Kyselyyn voit vastata tästä:

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: