Toisen polven kansanedustaja Eeva Kalli juhlii linnassa satakuntalaisvoimin tehdyssä puvussa ja koruissa: ”Viime viikot ovat olleet todella raskaita” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Toisen polven kansanedustaja Eeva Kalli juhlii linnassa satakuntalaisvoimin tehdyssä puvussa ja koruissa: ”Viime viikot ovat olleet todella raskaita”

6.12.2019 20:22 | Päivitetty 6.12.2019 20:56

– On hienoa päästä juhlistamaan itsenäistä isänmaata linnan arvokkaissa puitteissa. Ajatukset ovat 80 vuoden takaisissa tapahtumissa. Päällimmäisenä mielessä on syvä kiitollisuus ja arvostus Suomen itsenäisyyttä puolustaneita kohtaan. On kunnia tavata täällä sotaveteraaneja ja lottia, Keskustan ensimmäisen kauden kansanedustaja Eeva Kalli kiteyttää Linnan juhlien tunnelmia.

Kalli juhlii linnassa panelialaisen suunnittelija-ompelija Eeva Ketolan tekemässä puvussa ja korut ovat puolestaan porilaisen Mari Syrénin suunnittelemat ja toteuttamat.

– Olen iloinen voidessani nostaa esiin satakuntalaista luovuutta ja osaamista, Kalli toteaa.

Vaikka Linnan juhlat ovat Kallille laatuaan ensimmäiset, hän ei ole juurikaan kysellyt juhlavinkkejä isältään, pitkän linjan kansanedustajalta Timo Kallilta.

– Linnan juhlista ei juurikaan ole tullut isän kanssa juteltua, mutta itsenäisyyden merkityksestä kyllä sitäkin enemmän, Kalli huomauttaa.

Eeva Kalli juhlii linnassa panelialaisen suunnittelija-ompelijan Eeva Ketolan tekemässä puvussa.

Linnan juhlien teema on Kallin mukaan niin tärkeä, että sitä on syytä puolustaa kaikin mahdollisin tavoin.

– Oikean tiedon välittäminen lähtee meistä jokaisesta. Korostan tässä kunkin omaa esimerkkiä ja esimerkillä johtamista.

Vapaalla medialla, sananvapaudella ja kansalaisten medialukutaidolla on myös Kallin mukaan valtavan tärkeä rooli, mitä ei voi liikaa korostaa.

– Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan vaativat jatkuvaa vaalimista ja valppaana olemista. Tutkimuksen ja tutkitun tiedon tulee olla avainroolissa niin päätöksenteon taustalla kuin yleisemmin Suomen menestyksen ja suomalaisten hyvinvoinnin rakentajana, Kalli painottaa.

Ensimmäiset puoli vuotta kansanedustajana ovat olleet Kallin mukaan tapahtumarikasta aikaa.

– Mieleen on tietysti jäänyt vaali-ilta ja siihen liittynyt tunnemyrsky. Myös hallitusneuvottelut olivat tiukka prosessi, jonka lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Oli hieno saada vaikuttaa hallitusohjelman sisältöön konkreettisesti, Kalli summaa.

Myös viime viikkojen ja päivien tapahtumat pääministerin eroon johtaneen hallituskriisin myötä, ovat Kallin mukaan olleet poikkeuksellisen raskaita.

– Nyt on katsottava eteenpäin. Tarvitsemme maahan nopeasti toimintakykyisen hallituksen, joka toteuttaa ohjelmaansa määrätietoisesti ja toisiinsa luottaen.

Linnan juhlien jatkoille Kalli ei aio puolisonsa kanssa lähteä, sillä kotona odottaa perheen kaksi lasta.

– Epäilen, että jäävät tällä kertaa väliin. Juhlien jälkeen on jo kiire kotiin päästämään lapsenvahti kotiin nukkumaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: