Kankaanpää oli taas Suomen kuumin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kankaanpää oli taas Suomen kuumin

Porin prikaatin Maasääasema on ainoa miehitetty säähavaintoasema Suomessa. Muut havaintoasemat on täysin automatisoitu.

27.6.2020 20:36 | Päivitetty 27.6.2020 20:43

Kankaanpään Niinisalo oli lauantaina taas Suomen kuumin paikka, kun Ilmatieteen laitoksen Niinisalon Maasääaseman mittauskentän mittari osoitti 31,3 astetta.

Niinisalossa on tänä kesänä aurinko porottanut, sillä mittauskenttä on kesäkuun aikana ollut jo viitenä päivänä Suomen kuumin paikka.

Kesän lämpöennätys mitattiin Niinisalossa torstaina, jolloin lämpötila nousi 33,5 asteeseen. Edellisen kerran kesäkuun lämpötila nousi yli 33 asteen vuonna 1939.

Lauantaina oli kuumaa muuallakin Satakunnassa. Kokemäen Tulkkilassa lämpötila kipusi 30,7 asteeseen ja Porin lentoasemalla 29,5 asteeseen.

Sää on viilenemään päin

Sunnuntaina koillisesta virtaa kylmempää ilmaa Suomeen, mutta lounaassa voidaan vielä hikoilla lähemmäs 30 asteen helteissä. Esimerkiksi Kankaanpäässä lämpötilan ennustetaan nousevan vielä 27 asteeseen.

Ukkoskuuroja voi olla odotettavissa jo sunnuntaina iltapäivällä paikoin Etelä-Suomea. Muualla maassa on pääasiassa poutaista ja aurinkoista, idässä voi olla pilvisempää.

Ainakin ensi viikko mennään ilman helteitä koko maassa. Sää on epävakainen tiistaista alkaen, ja lounaasta päin tulee uusia ukkosia.

Lämmön ystävät voivat kuitenkin olla toiveikkaita, sillä pitkän aikavälin ennusteen mukaan jo seuraavalla viikolla on mahdollisuus uusiin helteisiin.

Tällä mittarilla on mitattu kesäkuussa jo viidesti Suomen kuumimmat lämpötilat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: