Avi penää selvitystä: Porin kaupunki jätti ilmoittamatta vakavista työtapaturmista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Avi penää selvitystä: Porin kaupunki jätti ilmoittamatta vakavista työtapaturmista

Pitkän sairausloman aiheuttaneita työtapaturmia oli vakuutustietojen mukaan 25, mutta kaupunki ilmoitti niistä työsuojeluviranomaisille vain neljä.

Aluehallintoviraston esille ottamissa 25 työtapaturmassa ei kaupungin selvityksen mukaan ollut aihetta epäillä vaikealaatuisen vamman tunnusmerkkien toteutumista.

29.3.2019 13:43

Työsuojeluviranomainen vaatii Porin selvitystä siitä, miksi kaupunki ei ole tehnyt lain edellyttämiä ilmoituksia henkilöstöään kohdanneista vakavista työtapaturmista.

Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastoista on selvinnyt, että Pori ilmoitti vuonna 2016 vain pienen osan yli 30 päivän sairausloman aiheuttaneista työtapaturmista.

Tilaston mukaan Porin kaupungin työntekijöille oli tämänkaltaisia työtapaturmia sattunut 25 kappaletta. Työsuojeluviranomaisen tietojen mukaan kaupunki on kuitenkin ilmoittanut työsuojeluviranomaiselle vain neljä kappaletta työtapaturmia samana vuonna.

Työsuojeluviranomainen haluaa myös selvityksen työpisteistä ja työtehtävistä, joista sattuneita työtapaturmia ei ole ilmoitettu.

Porin kaupungin työhyvinvointipäällikkö Ulla Roinisen selvityksessä todetaan, että pitkiä sairauslomia aiheuttaneita työtapaturmia oli vakuutustietojen mukaan kyseisenä vuonna itse asiassa 27. Kaksi tapaturmista on sattunut työmatkalla ja yksi ruokatauolla.

Aluehallintoviraston esille ottamissa 25 työtapaturmassa ei kaupungin selvityksen mukaan ollut aihetta epäillä vaikealaatuisen vamman tunnusmerkkien toteutumista. Tästä syystä työnantaja ei katsonut aiheelliseksi tehdä tapaturmista ilmoitusta työsuojelun vastuualueelle.

Kaupungin mukaan tapaturmien aiheuttamien sairauspoissaolojen arvioitu kesto ei myöskään ylittänyt työsuojelun vastuualueen määrittelemää 30 päivän rajaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: