Karjarannan öljyvuoto yhä mysteeri - Satakunta - Satakunnan Kansa

Karjarannan öljyvuoto yhä mysteeri –  Suurin osa imeytyspuomeista poistettiin Raumanjuovasta perjantaina

Palomiehet Tero Kyynäräinen ja Juho Hemmilä valmistautuivat öljyntorjuntaan imeytyspuomeilla Karjarannassa maanantaiaamuna.

10.4.2020 13:29

Karjarannan maanantaina havaittua öljyvuotoa imeyttämään asennettuja puomeja on poistettu Raumanjuovasta perjantaina aamupäivällä.

– Tarkkaa tietoa vuodon alkuperästä ei vieläkään ole. Tämän päivän tiedon mukaan päästö jokeen ei jatku enää, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Kiskola perjantaina.

Kiskolan mukaan sadevesiviemärin suulle öljynimeytyspuomit jätettiin kuitenkin toistaiseksi paikoilleen.

– Kävimme tarkistamassa, että ne ovat hyvin siellä.

Pelastuslaitos sai maanantaina ilmoituksen öljyhavainnosta Karjarannan asuntomessujen asuinalueelta. Raumanjuopaan laskettiin tuolloin imeytyspuomeja poistamaan veteen päässyttä öljyä.

Vuoto paikannettiin Karjarannan vanhalta teollisuusalueelta tulevaan sadevesiviemärin putkeen, jonka pää puomitettiin. Lisäksi asennettiin puomi Raumanjuopaan jonkin verran Turun sillasta merelle päin ja vielä yksi puomi Hevosluodon kärkeen.

– Yksi mahdollisuus on vanha öljyvuoto, joka on ollut kaivoissa ja syystä tai toisesta lähtenyt nyt liikkeelle, palomestari Tomi Anttila kommentoi maanantaina illansuussa.

Tiistaina alueen hulevesiputkisto tyhjennettiin, pestiin ja tulpattiin. Ajatuksena oli, että tulppien poiston jälkeen öljyvuodon lähde paljastuisi. Toisin kuitenkin kävi.

– Ei sieltä tullut mitään ihmeellistä, lähinnä vettä. Vedenpinta on sen verran korkealla, että vesi kulkee viemäriin päin. Sitten nähdään totuus, kun pinta lähtee laskemaan, palomestari Tero Järvelä arveli tiistaina illansuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut