Kokemäenjoessa havaittu öljyä Karjarannan kohdalla - Satakunta - Satakunnan Kansa

”Tiistaina todennäköisesti tiedetään, mistä öljy on peräisin” – Pelastuslaitos puomitti Karjarannasta Raumanjuopaan valuneen öljyn

Palomiehet Tero Kyynäräinen ja Juho Hemmilä valmistautuivat öljyntorjuntaan imeytyspuomeilla Karjarannassa maanantaiaamuna.

6.4.2020 8:35 | Päivitetty 6.4.2020 18:50

Pori

Pelastuslaitos tutki yhä maanantaina illansuussa, mistä Kokemäenjoen Raumanjuopaan valunut öljy on tarkalleen peräisin.

Maanantaiaamulla pelastuslaitos sai ilmoituksen öljyhavainnosta Karjarannan asuntomessujen asuinalueelta ja laski Raumanjuopaan imeytyspuomeja poistaakseen öljyä.

Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan öljyä oli ”melko laajalla alueella”. Öljyn määrää oli vaikea arvioida, mutta puhutaan joka tapauksessa ainakin sadoista litroista.

Suurin osa öljystä oli Raumanjuovassa. Huvilajuopa näyttää säästyneen öljyltä.

Pelastuslaitos jäljitti öljyn alkuperän jokeen laskevan putken päähän Karjarannan teollisuusalueella. Anttilan mukaan jatkuvaa tai aktiivista vuotoa ei ole.

– Siinä on monta vanhaa toimijaa Hollmingin ja Metson alueella. Meillä on alueen sisällä kokeellinen tutkimus meneillään, katsotaan tuottaako se tulosta. Yksi mahdollisuus on vanha öljyvuoto, joka on ollut kaivoissa ja syystä tai toisesta lähtenyt nyt liikkeelle, Anttila kommentoi illansuussa.

– Tiistaina todennäköisesti tiedetään, mistä öljy on peräisin.

Putken pää puomitettiin, joten sieltä ei pitäisi enää päästä öljyä jokeen. Lähistöllä on myös kaksi puomia lisää. Seuraava puomitus on jonkin verran Turun sillasta merelle päin.

Viimeinen lukko on imeytyspuomi Hevosluodon kärjessä.

– Suurin osa öljystä saadaan pysäytettyä siihen. Toivotaan, että veneilijät huomioisivat puomituksen, eivätkä ajaisi sitä rikki, Anttila sanoi.

Öljyä on vuotanut Kokemäenjoen Raumanjuopaan Karjarannasta. Kartassa mainittiin aiemmin virheellisesti Hevosluodon kärki Kvistiluodoksi.

Öljyä on jonkin verran ehtinyt myös pidemmälle, mutta Anttilan mukaan sen verran vähäisiä määriä, että kauemmalla joessa puomeista ei olisi juuri hyötyä.

– Seuraamme nyt tilannetta ja käymme vaihtamassa puomit tarvittaessa, Anttila sanoi.

Tiedossa ei ole, kuinka kauan öljyvuoto on jatkunut. Pelastuslaitos sai ilmoituksen joessa olevasta öljystä asukkaalta tai ohikulkijalta Karjarannasta Koneistajankadun kohdalta maanantaiaamuna kello 7.50.

Uutinen on päivitetty kauttaaltaan kello 11.26. Kartta päivitetty kello 11.55.

Uutista on korjattu kello 14.42: Korjattu Kvistiluoto Hevosluodoksi.

Päivitetty 6.4.2020 kello 18.47: Lisätty Anttilan kommentit öljyn alkuperän selvittämisestä ja muutettu otsikkoa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut