Öljyvuoto: Karjarannan teollisuusalueen putkistoa tyhjennetään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Karjarannan teollisuusalueen putkiston pesu ja tulppaaminen ei paljastanut öljyvuodon syytä – ”Alkuperä yhä sinänsä selittämätön ja tutkiminen jatkuu”

Palomiehet Tero Kyynäräinen ja Juho Hemmilä valmistautuivat öljyntorjuntaan imeytyspuomeilla Karjarannassa maanantaiaamuna.

7.4.2020 11:03 | Päivitetty 7.4.2020 18:32

Pori

Karjarannan teollisuusalueen hulevesien putkistoa tyhjennettiin ja pestiin tiistaina. Teollisuusalueelta pääsi öljyä Kokemäenjokeen. Ohikulkija havaitsi vuodon maanantaiaamuna.

Putkisto tulpattiin operaation ajaksi niin, ettei sieltä päässyt leviämään enempää öljyä ympäristöön.

– Seuraava vaihe on avata tulpat ja katsoa, mitä sitten tapahtuu, päivystävä palomestari Tero Järvelä sanoi tiistaina aamupäivällä.

Iltapäivällä tulpat avattiin.

– Ei sieltä tullut mitään ihmeellistä, lähinnä vettä. Vedenpinta on sen verran korkealla, että vesi kulkee viemäriin päin. Sitten nähdään totuus, kun pinta lähtee laskemaan, Järvelä kertoi illansuussa.

Järvelän mukaan vuoto on yhä sinänsä selittämätön ja sen alkuperän tutkiminen jatkuu.

Pelastuslaitoksen maanantaiaamuna laskemat imeytyspuomit ovat edelleen Raumanjuovassa. Tiistaipäivän tarkastuskierroksella todettiin, ettei puomeihin ole imeytynyt suuria määriä öljyä.

– Tilanne on aika rauhallinen, Järvelä sanoo.

Jokeen valuneen aineen koostumus on tutkittavana laboratoriossa, mutta palomestarin mukaan voidaan kuitenkin sanoa, että jonkinlaisesta öljystä on kyse.

Pelastuslaitoksen mukaan teollisuusalueella ei ole aktiivista vuotoa.

– Yksi mahdollisuus on vanha öljyvuoto, joka on ollut kaivoissa ja syystä tai toisesta lähtenyt nyt liikkeelle, palomestari Tomi Anttila kommentoi maanantaina illansuussa.

Ohikulkija oli maanantaiaamuna huomannut öljyä Karjarannan asuntomessualueen viereisessä Kokemäenjoen haarassa. Ei ole tiedossa, kauanko vuoto on jatkunut.

Uutista on päivitetty 7.4. kello 14.44: Lisätty iltapäivän tieto imeytyspuomeista.

Päivitetty 7.4.2020 kello 18.22: Lisätty Järvelän kommentteja putkiston tulppien avaamisesta, päivitetty aikamuotoja ja otsikkoa.

Öljyä on vuotanut Kokemäenjoen Raumanjuopaan Karjarannasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut