No nyt! Herralahden purkutyömaalla liikahti – 80 kilon paketti lähtee laboratorioon - Satakunta - Satakunnan Kansa

No nyt! Herralahden purkutyömaalla liikahti – 80 kilon paketti lähtee laboratorioon

Porin kaupungilta luvataan, että maisema paranee ihan vain kaupunkikuvan vuoksi. Mitään muuta kiirettä ei ole, sillä tontille ei juuri nyt ole mitään uutta suunnitteilla.

3.5.2019 12:59 | Päivitetty 3.5.2019 13:50

Porin Herralahden koulun tontilla häärii perjantaina kaivinkone.

– Toki kaikki pienikin on positiivista tässä hävityksen kauhistuksessa, mutta siivoustyö ei ole vielä alkanut, tilayksikön esimies Kari-Matti Haapala kertoo.

– Hankintaprosessi on edelleen käynnissä.

Se tarkoittaa sitä, että kilpailutus ei ole ratkennut.

Kentällä oleva kaivinkone on kuitenkin yksityisen yrittäjän, ja hänen tehtävänään on murskata 80 kilogrammaa betonia siihen kuntoon, että sen voi lähettää laboratorioon tutkittavaksi.

Haapala ei lähde sanomaan mitään enempää kilpailutusprosessista kuin epäilyistäkään koko kasan kemiallisesta turvallisuudesta.

– Siinä on tontilla kasojen vieressä hirveän iso kuoppa. Olisi luonnollista täyttää se tontin kivimassalla. Sen vuoksi olisi hyvä tietää, mitä aine sisältää.

Haapala tähdentää, että asetuksen mukaan kuoppaan heitettävän aineen liukoisuusaste on aina testattava.

–Eli mitataan, liukeneeko aineesta maahan joitakin suoloja.

Kilpailutuksen yksi vaatimuksista oli, että tontti olisi siisti 14. kesäkuuta mennessä. Kilpailutus päättyi pääsiäisviikolla. Uuteen kilpailutukseen päädyttiin, kun edellinen urakoitsija jätti velvoitteensa täyttämättä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut