Uusi kansanedustaja Matias Marttinen juhlii linnassa ilman avecia: ”Luulin, että pitää asua yhdessä, että voi tuoda seuralaisen” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uusi kansanedustaja Matias Marttinen juhlii linnassa ilman avecia: ”Luulin, että pitää asua yhdessä, että voi tuoda seuralaisen”

Raumalainen kansanedustaja Matias Marttinen oli ensimmäisissä Linnan juhlissaan

6.12.2019 19:58 | Päivitetty 6.12.2019 20:50

Kokoomuksen kansanedustaja tunnustaa, että työssä on yllättänyt eniten hektisyys ja osittain jopa kaaos, kun koko ajan joutuu perehtymään uusiin asioihin. – Iso kohu jostain asiasta saattaa nousta jopa tunnissa tai kahdessa.

Raumalainen, ensimmäisen kauden kansanedustaja Matias Marttinen (kok.), juhlii ensimmäisiä Linnan juhlia ilman avecia, vaikka hän seurusteleekin.

– Olin siinä käsityksessä, että Linnan juhlia varten täytyy asua samassa osoitteessa, että voi tuoda avecin. Me emme asu yhdessä, Marttinen perustelee.

Marttinen aikoo silti juhlia itsenäisyyttä pitkän kaavan mukaan eli jatkot Kämpissä odottavat Linnan juhlien osuuden jälkeen kollegojen seurassa.

Puoli vuotta uutena kansanedustajana on Marttisen mukaan ollut antoisaa, mutta osin yllättävää.

– Hektisyys ja osittain jopa kaaos on yllättänyt, kun koko ajan joutuu ja saa perehtyä uusiin asioihin. Sosiaalisessa mediassa saattaa nousta tunnissa kahdessa iso kohu jostain asiasta ja silloin pitää reagoida asiaan nopeasti ja vastata toimittajien kyselyihin.

Satakunnan kahdeksasta kansanedustajista on viisi uutta, mikä näkyy Marttisen mielestä toiminnassa uudella tavalla.

– Uuden polven päättäjät ovat kriittisempiä kuin aiemmin. Itse olen halunnut rohkeasti haastaa vanhoja toimintamalleja.

Linnan teema saa Marttiselta kiitosta muiden kansanedustajien tapaan. Hän heittää vastuupalloa käyttäytymisestä jokaiselle henkilökohtaisesti.

– Jokainen keskustelua käyvä on itse vastuussa siitä, mitä sanoo ja miten käyttäytyy. Kansanedustajan pitää osata näyttää arvokasta mallia siitä, miten kunnioittavaa keskustelua käydään, Marttinen muistuttaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos