Rauman satamaoperaattori Euroports Rauma aloittaa yt-neuvottelut – lomautus koskisi noin 400 henkilöä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman satamaoperaattori Euroports Rauma aloittaa yt-neuvottelut – lomautus koskisi noin 400 henkilöä

Satamaoperaattori Euroports Rauma aloittaa yt-neuvottelut.

5.8.2019 15:42 | Päivitetty 5.8.2019 17:22

Rauman satamaoperaattori Euroports Rauma aloittaa yhteistoimintalain mukaiset-neuvottelut, jotka koskevat yhteensä noin 400 henkilöä.

Yt-neuvottelujen piiriin kuuluvat Euroports Rauman työntekijät, työnjohtajat ja toimihenkilöt.

Yhtiön palveluksessa on yhteensä noin 500 henkilöä.

Neuvottelujen tarkoituksena on saada aikaan merkittäviä kustannussäästöjä. Niitä voitaisiin saada esimerkiksi lomauttamalla henkilöstö korkeintaan 90 päivän ajaksi.

Euroports Rauman mukaan syy yt-neuvotteluihin on maailmantalouden epävarmuudesta johtuva volyymivaihtelu, joka vientipainotteisessa toiminnassa näkyy työkuorman vaihteluilla. Volyymivaihtelun ennakoidaan jäävän tilapäiseksi.

Euroports Oy:n operatiivinen johtaja Karri Osara painottaa, että neuvotteluesityksenä on maksimissaan määräaikaiset lomautukset, eivätkä ne koskisi koko henkilöstöä. –  Irtisanomisia ei ole suunnitteilla, Osara sanoo.

Osara toistaa, että taustalla ovat maailmantalouden ja -kaupan epävarmuustekijät, jotka säteilevät satamaliikenteeseen. Välittömiä tavaraliikenne-erien vähennyksiä ei ole Raumalle langennut, mutta liikenteen määrälliset vaihtelut vaativat reagointia.

Yt-neuvottelut käynnistyvät tulevalla viikolla. Karri Osara arvioi, että ratkaisuja on luvassa todennäköisesti elo-syyskuun vaihteessa, koska neuvotteluesityksenä ovat määräaikaiset lomautukset.

Sataman työntekijöitä edustavan AKT:n Rauman Satamamiehet ry:n pääluottamusmies Ari Juhola toteaa, ettei neuvotteluesitys tullut täytenä yllätyksenä, koska merkkejä on ollut ilmassa.

– Raumalle tärkeiden vientituotteiden paperin, sellun ja sahatavaran laivauksissa se on näkynyt ja tuntunut. Lastit ovat pienentyneet, Juhola toteaa.

– Vähän on mahdollisuuksia tähän vaikuttaa, kun vaikutukset tulevat maailmalta. En tiedä sanoa enempää ja neuvotteluissa tilanne sitten selviää, Juhola lisää.

Uutista korjattu 5.8. klo 17.11: Otsikossa ja jutussa mainittiin aiemmin virheellisesti, että yt-neuvottelut koskevat 500 henkeä, oikea luku on noin 400.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut