SPR auttaa Porin Keskuskartanon asukkaita - Satakunta - Satakunnan Kansa

Keskuskartanon asukkaita kuljetaan bussilla Yyteriin – SPR auttaa asukkaita sekä onnettomuuspaikalla että hotellissa: ”Tämä on arkiavun antamista järkyttyneille ihmisille”

Keskuskartanon asukkaista on huolehtimassa pelastuslaitoksen lisäksi SPR:n ja sosiaalipäivystyksen väkeä. Asukkaita vietiin bussilla yöpymään Yyterin kylpylähotelliin.

15.5.2019 21:19 | Päivitetty 15.5.2019 21:28

Suomen Punaisen Ristin Satakunnan piiri on auttamassa Keskuskartanon asukkaita.

Asukkaiden kokoamispisteessä on muutama SPR:n työntekijä ja samoin Yyterin hotellilla, jonne on tuotu ensimmäinen bussilastillinen, noin 20 ihmistä palopaikalta. SPR:n ryhmässä on myös kymmenkunta vapaaehtoista auttajaa.

SPR toimii onnettomuuspaikalla yhteistyössä Satakunnan sosiaalipäivystäjän kanssa ja hänen apunaan. He ovat paikalla palon uhrien tukena.

– Roolimme on lähinnä kuunnella heidän huoliansa, opastaa ja auttaa. Tämä on arkiavun antamista järkyttyneille ihmisille, SPR:n Satakunnan piirin valmiuspäällikkö Kari Petäjä kertoo.

Lähipäivinä SPR on edelleen antamassa ja ohjaamassa ihmisiä henkisen tuen piiriin, mutta valmiuksia on myös antaa materiaalista tukea Kontin kautta, mikäli sellaista tarvitaan.

Yyterin hotellin toimitusjohtaja Tuomo Ranki kertoo, että tulipalosta evakuoituja otetaan hotellissa vastaan ensin kokoustilaan ja sitten arvioidaan majoitustilojen tarvetta ja riittävyyttä.

Rankin käsityksen mukaan evakuoituja saatetaan majoittaa myös muihin alueen hotelleihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut