Reposaaren ympäristöntutkimuskeskus ja Saukkosen kiinteistö eivät käyneet kaupaksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Reposaaren ympäristöntutkimuskeskuksen ja Saukkosen myynnit uusiksi ilman lähtöhintaa

Kummastakaan Porin kaupungin kohteesta ei saatu nettihuutokaupassa ainuttakaan tarjousta. Myös Cafe Jazz odottaa ostajaansa.

Satakunnan ympäristöntutkimuskeskuksen hallinnassa aikoinaan ollut Repolinna eli Reposaaren sahan konttorirakennus näkyy vasemmalla. Huutokaupattavaan kokonaisuuteen kuuluu kolme rakennusta.

1.7.2019 18:44

Pori

Reposaaren entisen ympäristöntutkimuskeskuksen rakennusten ja tontin myynti tyssäsi siihen tosiasiaan, ettei huutokaupassa saatu kohteesta ainuttakaan tarjousta.

Porin kaupungin omistuksessa oleva keskus oli myynnissä huutokaupat.com-palvelussa. Kokonaisuuden lähtöhinnaksi oli asetettu 150 000 euroa.

Nyt huutokauppa aiotaan uusia, mutta kohteelle ei aseteta lähtöhintaa.

Huutokaupan tulos tuodaan teknisen lautakunnan käsittelyyn syyskauden toiseen kokoukseen.

Entinen ympäristöntutkimuskeskus käsittää kolme rakennusta ja kasvihuoneen. Vuonna 1920 valmistuneessa kaksikerroksisessa päärakennuksessa on tutkimustiloja, sali, majoitushuoneita, keittiö ja varastotiloja. Sen huoneistoala on 598 neliömetriä.

Kokonaisuuteen kuuluu myös sauna ja varastorakennus ja Sahalan asuinrakennus, jossa on majoitus- ja työhuoneita.

Rakennukset on suojeltu.

Päärakennuksessa on tällä hetkellä majoitustoimintaa sekä kukka- ja lahjatavaramyymälä. Kohdetta on tarjottu yrittäjälle, mutta hän ei ole kiinnostanut ostamaan rakennuksia.

Entisessä ympäristöntutkimuskeskuksen tiloissa on aiemmin toiminut Porin Seudun Isovanhemmat ry.

Sama kohtalo on Isolinnankadulla sijaitsevalla suojellulla Saukkosen kiinteistöllä.

Keväällä myynnissä olleen rakennuksen lähtöhinnaksi oli asetettu 95 000 euroa ja tontin arvoksi 100  000. Huutokaupassa ei tehty yhtään tarjousta.

Porin Isolinnankadulla sijaitseva, suojeltu kaupungin omistama Saukkosen kiinteistö on päätetty myydä. Talon alakerrassa on liiketiloja ja yläkerran asuintilat ovat nykyisin taiteilijoiden työhuoneina. Saukkosen suojeltuun tiilirakennukseen kuuluu myös "tötterömäinen" ulkokuisti.

Kohde laitetaan uudelleen myyntiin. Tontin arvona pidetään edelleen 100 000 euroa, mutta rakennukselle ei aseteta sitovaa lähtöhintaa.

Rakennuksessa toimii keramiikka-alan yritys Savisiipi. Katutasolla toiminut kodinkonemyymälä Konemylly on lopettanut toimintansa kesäkuussa. Yläkerrassa on taitelijoiden ateljeetiloja.

Kaupan ehtona on rakennukseen kuuluvan kahvipaahtimona toimineen siipiosan purkaminen.

Isolinnankadun ja Tullipuominkadun kulmassa sijaitseva rakennus on Porin kaupungille tarpeeton ja täyden peruskorjauksen tarpeessa.

Porin kaupungin kiinteistöasiamies Juha Luoma uskoo, että varsinkin Saukkosen kiinteistön kauppa voisi hyvinkin mahdollistua lähtöhinnan poiston ansiosta.

– Kohde herätti kiinnostusta, mutta esimerkiksi siipirakennuksen purkamisesta aiheutuvat pakolliset kulut ennen varsinaiseen peruskorjaukseen pääsemistä mietityttivät.

– Kauppahinta oli yksi ratkaiseva tekijä siinä, ettei Saukkosen talo mennyt vielä kaupaksi ensimmäisellä kierroksella.

Ympäristöntutkimuskeskuksen myyntiä Luoma kuvailee haasteellisemmaksi.

– On kuitenkin muistettava, että kauppaan kuuluu tontti, jonka laskennallinen arvo on 150 000 euroa.

Kolmas keskeinen myyntikohde on Etelärannassa sijaitseva rantamakasiini, jossa on toiminut ravintola Cafe Jazz.

– Siitäkään ei saatu tarjouksia. Ravintolan toiminta on kesäksi vuokrattu Rakastajat-teatterille, mutta uusia päätöksiä kiinteistön tulevaisuudesta saadaan vasta kesälomien jälkeen.

Rantamakasiini oli keväällä myynnissä 220 000 euron kauppahintaan. Rakennus aiottiin myydä tehtyjen vapaamuotoisten hakemusten joukosta valittavalle ostajalle.

Kaupunki on myymässä kiinteistöjään myös Kiinteistö Oy Domus Arctopoliksen kautta.

Sen hallinnoimista kiinteistöistä liikahdus on tapahtunut tyttöjen ammattikoulun kiinteistössä, joka sijaitsee Rautatienpuistokatu 5:ssä. Meneillään on asemakaavamuutos, jolla rakennukseen saataisiin rakennettua asuntoja ja mahdollinen lisäsiipi.

Kohde on ollut esittelyssä kiinnostuneille asunnonostajille.

Kiinteistöyhtiön hallinnoimiin isoihin kiinteistöihin kuuluu myös entinen Kauppaoppilaitoksen rakennus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut