Kahden köyhän liitos epäilyttää, varsinkin Honkajoella - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kahden köyhän liitos epäilyttää, varsinkin Honkajoella

Näännyttämisen sijaan Honkajoelle olisi voinut antaa rahaa kuntalaistensa lakisääteisiin palveluihin, kuten muillekin ihan yhtä kuolleille kylille, kirjoittaa Miikka Kristian Satama.

10.4.2020 19:10

Honkajokelaiset suhtautuvat paljon kielteisemmin suunnitteilla olevaan kuntaliitokseen kuin kankaanpääläiset. Tämä paljastuu, kun lukee kuntalaisille suunnatun Honkajoen ja Kankaanpään kuntaliitoksen kyselyn tuloksia.

Kuntaliitosta valmisteltaessa kuntalaisille on varattava mahdollisuus tulla kuulluksi. Tällä kertaa asukkaille ei järjestetty yhteistä keskustelutilaisuutta, vaan kuuleminen toteutettiin poikkeuksellisesti koronavirustilanteeseen liittyvien rajoitustoimien vuoksi.

Kyselyyn tuli reilut sata vastausta. Kankaanpääläisistä vastanneista 94:stä 15 suhtautuu kuntaliitokseen kielteisesti. Honkajokelaisten mielipiteet jakaantuvat melko tasan puolesta ja vastaan, sillä 68 vastaajasta 33 sanoo kuntaliitokselle tiukasti ei ja toiset puolet ovat liitoksen kannalla.

Määräajan jälkeen kyselyyn tuli vielä vajaat parikymmentä vastausta. Kolmesta vastauksesta ei paljastunut, minkä kunnan alueella mielipiteensä sanonut asuu.

Kuntaliitosta vastustavat pohtivat, että miksi kaksi velkaista kuntaa pannaan yhteen. Toisten mielestä lähtökohta kuntaliitokselle pitäisi olla se, että kuntaliitoksen tuloksena pitäisi syntyä nykyistä elinvoimaisempi yksikkö.

Osa kannattaa lämpimästi kuntaliitosta niin Kankaanpäässä kuin Honkajoellakin. Liitokseen myönteisesti suhtautuvat luottavat Honkajoellakin siihen, että palvelut säilyvät ennallaan. Tärkeinä pidetään koulujen säilymistä ja kauppa- ja terveyspalveluja. Joidenkin vastaajien mielestä liitos olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut