Lähes päivittäin grilliruokaa vuodesta 1976 syönyt Paavo Palojärvi: ”Se ei ole missään mielessä roskaa” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lähes päivittäin grilliruokaa vuodesta 1976 syönyt Paavo Palojärvi: ”Se ei ole missään mielessä roskaa”

Yrittäjä Paavo Palojärvi siivosi sunnuntaiaamuna yösyöjien jälkiä Itäpuistossa sijainneen grillinsä edustalta vuonna 2012. Grilli Paavola purettiin muutama vuosi myöhemmin uuden Borg-ravintolan uudisrakennuksen tieltä.

25.4.2020 11:04 | Päivitetty 27.4.2020 12:17

Pori

Paavo Palojärvelle ei kerta kaikkiaan mahdu päähän se, että kun monien maiden ruokakulttuurissa katukeittiöt ovat äärettömän arvostettuja, niin Suomessa niiden tarjonnasta jotkut käyttävät nimitystä "roskaruoka".

– Kyllä eletään aikamoisessa hyvinvointiyhteiskunnassa, kun ruuasta puhuttaessa käytetään sanaa roskaruoka. Sanaa alettiin käyttää 1980-luvun lopulla. Sana roska tarkoitti tässä yhteydessä sitä, että tuotteet pakattiin paperiin. Ruoka ei missään mielessä ole roskaa, tuohtuu Palojärvi, joka on tehnyt pitkän ja kunnioitettavan uran grilliyrittäjänä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos