Rauma ja sairaanhoitopiiri sopimukseen poliklinikoiden siirrosta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma ja sairaanhoitopiiri sopimukseen poliklinikoiden siirrosta – suurin osa palveluista säilyy Raumalla

Työnjako muuttuu Rauman kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin kesken heinäkuun alusta, mutta lähipalvelut jatkuvat saman katon alla. ­

8.5.2020 17:15

Rauma

Erikoissairaanhoidon poliklinikoiden siirrosta ja työnjaosta on saavutettu sopimus Rauman kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin neuvotteluissa.

Sopimuksen mukaan kaupungin erikoissairaanhoidon polikliiniset toiminnat siirtyvät tulevan heinäkuun alusta liikkeenluovutuksella Satakunnan sairaanhoitopiirin toiminnaksi. Suurin osa poliklinikkapalveluista jatkuu edelleen Raumalla.

Satakunnan sairaanhoitopiiri järjestää Raumalla 1. heinäkuuta alkaen ihotautien, sisätautien ja endoskopian, kirurgian sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikkapalveluita ja yhteistyössä Perhekeskuksen kanssa merkittävän osan lastentautien erikoissairaanhoitoon liittyvästä toiminnasta.

Lisäksi sairaanhoitopiiri jatkaa Raumalla jo aiemmin tuottamiaan erikoissairaanhoidon palveluja, joita ovat kuvantaminen, laboratorio, dialyysi, reumatautien poliklinikka, ortopedin vastaanotto, kuulontutkimus, aikuispsykiatria, nuorisopsykiatria ja vanhuspsykiatria.

Toiminnan uudelleen järjestelyssä liikkeenluovutuksessa 32 erikoissairaanhoidon työntekijän on määrä siirtyä Satakunnan sairaanhoitopiirin palvelukseen työsopimuslain ja kunnallisen viranhaltijalain mukaisesti niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Siirtymistä on käyty yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut.

Poliklinikkatoimintaan liittyvä yli viisi vuotta vanha irtaimisto ja lääkinnällinen laitteisto siirtyvät liikkeenluovutuksessa vastikkeetta sairaanhoitopiirille. Alle viisi vuotta vanhasta markkina-arvollisesta irtaimistosta ja laitteistosta on neuvoteltu sopimus, jonka mukaan sairaanhoitopiirin maksaa laitteista noin 110  000 euroa.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee sopimuskokonaisuutta kokouksessaan tiistaina 12. toukokuuta ja kaupunginhallitus päättää poliklinikoiden siirrosta maanantaina 18. toukokuuta, jolloin myös sairaanhoitopiirin yhtymähallitus käsittelee liikkeenluovutusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?