Kissagraffitit leviävät ympäri Kankaanpään kaupunkia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kissagraffitit leviävät ympäri Kankaanpään kaupunkia – Symbolin tarkoitusperistä ja viestistä ei ole tietoa

Ympäri Kankaanpään kaupunkia töherretyt kissagraffitit ovat yleensä punaisella maalilla spreijattuja.­

2.10.2019 13:25

Kankaanpää

Ympäri kaupunkia havaitut kissagraffitit huolettavat kiinteistönomistajia Kankaanpäässä. Suurimmat kiinteistöyhtiöiden puhdistamat ”kissateokset” ovat jo neliömetrien kokoisia.

Ensimmäiset kissanpäät ilmestyivät Hörhiäisyönä elokuun lopulla. Nyt kissankorvagraffiteista on havaintoja Kankaanpäässä jo pitkin kaupunkia Myllymäestä Pansiaan.

Erityinen rypäs on maalattu Paasikiven- ja Luomankadun varrella olevien kiinteistöjen seiniin. Kissankorvien lisäksi osassa töherryksiä lukee Miau. Symbolin tarkoitusperistä ja viestistä ei ole tietoa.

– Poliisille on tullut asiasta ilmoitus, mutta koska ilmoittaja ei ole asianosainen, olemme pyytäneet ottamaan yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään joka varsinaisen rikosilmoituksen voi tehdä, kertoo Leo Leinonen Kankaanpään poliisista.

Monet ”teoksista” on jo puhdistettu, mutta paikoin punaisella spray-maalilla tehtyjä jälkiä on vaikea saada puhdistettua tiilipinnasta ja betonista.

Kiinteistöjen omistajat ovat suivaantuneet kiusallisista töherryksistä, jotka pilkistävät katukuvassa yhä useammassa roskapöntössä, sähkökaapissa ja seinässä.

Niiden puhdistaminen on myös ylimääräinen kustannus, sillä puhdistamiseen tarvittavat aineet ovat kalliita ja vaativat kiinteistöjenhoitajien työaikaa.

Mahdollisista havainnoista voi ilmoittaa Kankaanpään poliisille 0295 440501.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?