Porilaismies sitoi naisen tuoliin ja pakeni ryöstösaalis mukanaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porilaismies sitoi naisen tuoliin ja pakeni ryöstösaalis mukanaan

Melkein viiden vuoden takaisesta rikoksesta tuli ehdoton vankeustuomio.

Kuvituskuva.

3.9.2019 9:00

Pori

Porilainen 31-vuotias mies on tuomittu vankeuteen vuosien takaisesta rikostapauksesta. Mies murtautui helmikuussa 2015 Raisiossa omakotitaloon kellarin ikkunan rikkomalla ja keräsi asunnossa erilaista omaisuutta, muun muassa tietokoneen, anastettavaksi.

Kesken teon paikalle kuitenkin ilmestyi talossa asuneen mutta tapahtumahetkellä poissa olleen miehen kissaa ruokkimaan tullut nainen. Mies uhkasi naista kirveellä ja pakotti hänet sitomaan itsensä nippusiteillä tuoliin. Mies jätti naisen asuntoon sidottuna, kun hän itse poistui sieltä anastettu omaisuus mukanaan.

Nainen pelästyi tapahtumista pahanpäiväisesti. Hän sai noin parissa kymmenessä minuutissa rimpuiltua itsensä vapaaksi.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta ryöstöstä, mutta Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi teon törkeäksi varkaudeksi ja vapaudenriistoksi. Mies tuomittiin vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Käräjäoikeus piti rikosta niin vakavana, ettei ehdollinen vankeusrangaistus tullut kysymykseen. Mies on aiemminkin vuonna 2010 tuomittu ryöstöstä vankeuteen.

Mies on ollut vangittuna kesäkuusta lähtien. Hänet passitettiin suoraan vankilaan. Muussa tapauksessa olisi vaarana, että ilman vakinaista osoitetta oleva mies karttaisi rangaistuksen täytäntöönpanoa häipymällä teille tietymättömille.

Jutun tutkinta ja rikoksen syytteeseenpano on kangerrellut, koska tuomittu on viime vuosina oleskellut paljolti ulkomailla poliisin tavoittamattomissa.

Miehen jäljille päästiin teknisessä rikospaikkatutkinnassa tehtyjen löydösten avulla.

Tuomittu velvoitettiin korvaamaan valtiolle sen uhrille maksamia rikosvahinkokorvauksia lähes 4 400 euroa.

Lisäksi tuomitun on suoritettava uhrille korvauksesta tehtynä perusvähennyksenä ja viivästyskorkoina yli 1 000 euroa sekä murtovarkauden kohteeksi joutuneen talon isännälle anastetusta omaisuudesta ja ikkunan korjauskustannuksista 940 euroa.

Oikeudenkäyntikuluja tuomittu joutuu maksamaan noin 2 900 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: