Kokemäkeläisnuorelle vangin karkaamisesta luettu syyte on hylätty Satakunnan käräjäoikeudessa. - Satakunta - Satakunnan Kansa

Syyte vangin karkaamisesta nurin – poliisi ei ehtinyt selvittää naamarimiehen henkilöllisyyttä ajoissa

Muun muassa poliisin verkkosivut kaatuivat palvelunestohyökkäyksessä.

3.7.2019 19:02

Rauma

Kokemäkeläisnuorelle vangin karkaamisesta luettu syyte on hylätty Satakunnan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan tapahtumahetkellä 18-vuotias nuorukainen pakeni poliisiautosta, kun hänet oli otettu häiriökäyttäytymisen johdosta kiinni Raumalla heinäkuussa 2017.

Nuorukaisen tuolloin 16-vuotias kaveri löi tilanteessa poliisimiestä nyrkillä voimakkaasti takaraivoon. Lyöjä sai käräjäoikeudessa pari kuukautta sitten ehdollisen vankeustuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Yllättävän päällekarkauksen tarkoituksena oli häiritä poliisin suorittamaa kiinniottoa.

Syyttäjän mukaan poliisiauton takatilaan suljettu kokemäkeläinen oli määrä kuljettaa poliisiasemalle. Hän pääsi kuitenkin selvittämättömäksi jääneellä tavalla poistumaan poliisiautosta sillä aikaa, kun poliisit selvittivät tilannetta toisaalla.

Nuorukainen kiisti syytteen ja kiisti edes olleensa tapahtumaan osallisena. Poliisit eivät olleet ehtineet selvittää kiinniotetun henkilöllisyyttä ennen tämän pakenemista. Kiinniotetulla oli myös ollut tilanteessa naamari päässään.

Eräs silminnäkijä kertoi esitutkinnassa kiinniotetun henkilön olleen syytetty. Hän kuitenkin perui puheensa käräjillä.

Käräjäoikeuden mukaan on syytä epäillä, ettei todistaja ole oikeudessa uskaltanut kertoa tapahtumista totuudenmukaisesti. Koska hänen kertomuksensa kuitenkin oli ainoa selvästi syytettä tukeva todiste, tuli asia ratkaista syytetyn eduksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos