Eurajoen valtuusto nuiji talousarvion kasaan – Satakunnan rikkaimmalla kunnalla edessään laihempia vuosia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Eurajoen valtuusto nuiji talousarvion kasaan kolmen äänestyksen jälkeen – Satakunnan rikkaimmalla kunnalla edessään laihempia vuosia

Eurajoen kunnanvaltuusto päätti tiistaina illalla ensi vuoden talousarviosta.

3.12.2019 17:13 | Päivitetty 3.12.2019 21:06

Eurajoen kunnanvaltuusto päätti tiistaina illalla ensi vuoden talousarviosta. Talousarvio on 1,46 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Eurajoki on Olkiluodon ydinvoimatyömaan ansiosta ollut Satakunnan parhaiten toimeentuleva kunta. Tiukempia aikoja on kuitenkin luvassa.

Kun 15 vuoden mittainen rakennusurakka on kääntynyt loppusuoralle, myös Eurajoen tuloverot ovat kääntyneet laskuun. Menopuolella taas sote-kulut kasvavat uhkaavasti.

Eurajoella on toistaiseksi pystytty valtakunnallisesti poikkeuksellisen alhaiseen kunnallisveroprosenttiin, joka on 18.

Kunnanjohtaja Vesa Lakaniemi on painottanut taloussuunnitelmassa ennakointia. Laihempiin aikoihin on tarkoitus varautua supistamalla menoja ennen kuin on liian myöhäistä. Tästä on kunnan päättäjien keskuudessa ainakin jonkinlainen poliittinen konsensus.

Lakaniemi onkin esittänyt, että Eurajoella tehdään talouden sopeuttamisohjelma vuosille 2021-2025.

Investoinneissa Eurajoki pitää maltillista linjaa. Tulevana vuonna koko investointipotti on 4,7 miljoonaa euroa. Suurin kohde on keskustan koulun peruskorjaus, joka nielee 1,4 miljoonaa euroa.

Valtuusto äänesti talousarviosta kolmesti, mutta hyväksyi sen lopulta kunnanhallituksen ehdotuksen mukaisesti.

Juttua oikaistu: Ylijäämä on 1,46 miljoonaa euroa, ei 150 000 euroa, kuten aikaisemmin kerrottiin. Tarkennettu faktalaatikon tietoa avustusbudjetin lisäyksestä sekä Kaharin nuorisotalolle osoitetusta määrärahasta.

Näistä väännettiin

Kunnanhallitus päätti Mika Nurmen (sd.) esityksestä äänin 7-2, että avustusbudjettiin lisätään 15 000 euroa. Raha käytetään jäähalliyhtiöiden avustuksiin. Sekä Eurajoen että Luvian halli saavat 7 500 euroa.

Kunnanhallitus päätti Marja-Leena Siirin (kesk.) esityksestä äänin 7-2, että Linnamaan koulun ulkorakennus rakennetaan jo vuonna 2020, eikä vasta vuonna 2021.

Kunnanhallitus päätti yksimielisesti Tomi Salosen (ps.) esityksestä, että Kaharin nuorisotalon korjauksen suunnitteluun varataan 20 000 euroa. Kunnanjohtaja esitti alunperin varattavaksi 35 000 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: