Porin ydinkeskustan katujen siivous alkaa – Jos kaupunki joutuu siirtämään autosi, siitä rapsahtaa lasku - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin ydinkeskustan katujen siivous alkaa – Jos kaupunki joutuu siirtämään autosi, siitä rapsahtaa lasku

Arkistokuvassa siirtokyltti odottaa jo varastoon vientiä.

9.4.2020 9:16

Pori

Keskustan katualueiden tehosiivous alkaa ensi viikolla. Siirtokehotuskyltit ilmaantuvat kaduille tänään.

Porin keskustan katualueiden ja puistokatujen puhdistustyöt aloitetaan tiistaina 14. huhtikuuta. Keskustan kaduista Tasavallankadulla, Raatihuoneenpuistossa sekä Pohjois-, Etelä-, Itä- ja Länsipuistossa pysäköintiä rajoitetaan siirtokehotuskyltein varustetuilla pysäköintikieltomerkeillä puhdistustöiden sujuvuuden varmistamiseksi.

– Aikaisempina vuosina puhdistustöitä on tehty kolmen ryhmän voimin, mutta tänä keväänä liikkeelle lähtee kuluneen talven vähäisestä hiekoituksesta johtuen yksi ryhmä, tiemestari Jyrki Kartastenpää kertoo.

Raatihuoneenpuistossa, Pohjois- ja Eteläpuistossa sekä Tasavallankadun läntisellä puolella puhdistustöistä johtuva pysäköintikielto astuu voimaan keskiviikkona 15. huhtikuuta kello 2 yöllä. Länsi- ja Itäpuistossa sekä Tasavallankadun itäpuolella kielto astuu voimaan torstaina 16. huhtikuuta kello 2 yöllä.

Asiasta kertovat siirtokehotuskyltit toimitetaan paikoilleen torstain 9.4. aikana. Kylttejä poistetaan sitä mukaan, kun katualueet on saatu puhdistettua.

Siirtokehotuskylteissä on päivämäärä ja kellonaika, johon mennessä autot tulee siirtää kyseiseltä alueelta pois. Mikäli pysäköintikieltoa ei ole noudatettu, tehdään ajoneuvoille lähisiirto.

Lähisiirrosta aiheutuneista kustannuksista peritään siirtomaksu ajoneuvon omistajalta tai haltijalta. Siirtomaksu on 85 euroa, jonka lisäksi peritään 24 prosentin arvonlisävero. Lähisiirrot pyritään tekemään esimerkiksi kadun toiselle puolelle tai läheiselle kadulle niin, että ajoneuvon pystyy näkemään sen vanhasta paikasta.

– Siirtokehotuskyltit on uusittu ja niiden määrää on lisätty. Lisäksi kylttien sijoittelua on pyritty parantamaan siten, että ne olisivat paremmin havaittavissa ja ylimääräisiltä lähisiirroilta vältyttäisiin. Mitä enemmän kaupunkilaiset siirtävät autojaan siivouksen tieltä pois, sitä nopeammin kadut saadaan puhdistettua, piiripuutarhuri Esa Rouvali muistuttaa.

Tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät toivotaan puhdistettavan ennen tai viimeistään samassa yhteydessä puistokatujen puhdistuksen kanssa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut