Armeijan käyminen Suomessa herätti ihmetystä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Armeijan käyminen Suomessa herätti portugalilais-suomalaisen Niko Heinola Catarinon kavereissa ihmetystä – suomenkieliset komennot tuottavat vielä vaikeuksia

Portugalissa koko ikänsä elänyt Niko Heinola Catarino suorittaa asevelvollisuutensa Porin prikaatissa Niinisalossa. Isoimmat ongelmat liittyvät kieleen, sillä nuorukainen ei puhu juuri lainkaan suomea.

Niko Heinola Catarinolle varusmiespalvelus Suomessa on haasteellinen seikkailu. Äiti Kirsi Heinola Catarino on ylpeä, että poika halusi suorittaa armeijan toisessa kotimaassaan.

18.2.2020 13:32 | Päivitetty 18.2.2020 13:42

Miltä kuulostaisi lähteä varusmiespalvelukseen täysin erilaiseen ympäristöön ja paikkaan, minkä kieltä et käytännössä osaa lainkaan? Vähintäänkin haasteelliselta.

Honkajokiset juuret omaava Niko Heinola Catarino aloitti varusmiespalveluksensa Porin prikaatissa tammikuun alussa. Asia sinänsä on normaalin arkinen suomalaisille nuorille miehille, mutta Heinola Catarinon kohdalla tilanne on toinen. Mies on syntynyt ja elänyt koko elämänsä Portugalissa. Sukujuuret ovat Suomessa äidin kautta ja hänellä on sekä Suomen että Portugalin kansalaisuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: