Pelipöytien poistuminen kismittää ravintoloita – ”Asiakas voi jatkaa pelaamista netissä, vaikka istuu ravintolassa”, sanoo porilainen ravintoloitsija - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pelipöytien poistuminen kismittää ravintola-alaa – ”Asiakas voi jatkaa pelaamista netissä, vaikka istuu ravintolassa”, sanoo porilainen yrittäjä

Cafe Antonin Mika Lanne harmittelee pelipöytien poistumista.

29.3.2019 12:53 | Päivitetty 29.3.2019 14:10

Veikkauksen päätös lopettaa yöravintoloiden pelipöydät ja siirtää ne omiin toimipisteisiinsä ei miellytä Matkailu- ja ravintolapalveluiden liitto MaRaa.

Sen mukaan päätös heikentää 160 ravintolan kannattavuutta ja lähes 400 työntekijää menettää työpaikkansa. Kun pelipöydät viedään, ravintolat eivät voi enää tarjota asiakkailleen mahdollisuutta uhkapelaamiseen, koska Veikkauksella on monopoli peleihin.

Porilaisen Cafe Antonin yrittäjä Mika Lanne kertoo MaRan tiedotteessa, että pelipöytä on ollut yöravintolalle tärkeä ohjelmanumero ja lisätulon lähde. Pelipöydästä on tullut vuokran ja kulujen jälkeen sekä Veikkaukselle että ravintolalle vakaata tuottoa.

– Moni asiakas on tullut viikonloppuisin pelaamaan ja käyttämään samalla muita ravintolapalveluita. Nyt tämä toiminta loppuu, mutta asiakas voi jatkaa pelaamista netissä vaikka ravintolassa istuessaan, Lanne avaa tilannetta.

MaRa halauaisi, että monopolia purettaisiin niin, että ravintoloilla olisi mahdollisuus tehdä sopimuksia muiden peliyhtiöiden kanssa.

– Jos Veikkaus ei tee sopimuksia pelipöydistä, ulkomaisille yhtiöille on annettava mahdollisuus tarjota sopimuksia suomalaisille ravintoloille. Toiminta voi olla luvanvaraista tai perustua lisensiointiin, MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi toteaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: