Raskaan liikenteen tehovalvonta Lounais-Suomessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raskaan liikenteen tehovalvonnassa tarkastettiin yli 200 ajoneuvoa Lounais-Suomessa – seuraamuksia 39:lle

Kuvituskuva.

28.7.2020 8:48 | Päivitetty 28.7.2020 9:37

Poliisi tarkasti viime viikon tehovalvonnassa 212 kotimaista ja 31 ulkomaista raskaan liikenteen ajoneuvoa Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella.

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen sekä kuljettajien ajon aikana tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden, kuten esimerkiksi puhelimen käytön valvontaan tai näkökenttää rajoittavien esineiden valvontaan.

Lounais-Suomen poliisin tiedotteen mukaan ajo- ja lepoaikarikkomuksia havaittiin alueella viikon aikana 22. Ajopiirturirikkomuksia tuli vastaan 9. Tarkkaamattomuuteen liittyviä rikkeitä havaittiin vain kaksi alueen valvonnan yhteydessä.

Suurimmassa osassa tutkituista ajoneuvoista kuormat oli varmistettu. Puutteita oli 7 ajoneuvon kuormauksessa, ja niistä pahimmissa kuormaa ei ollut varmistettu ollenkaan.

Ajoneuvon kuntoon liittyviä puutteellisuuksia havaittiin neljä. Yhden ajoneuvon matka jouduttiin keskeyttämään.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella määrättiin tehovalvonnassa kaikkiaan 39 seuraamusta. Poliisin mukaan tilastollisesti isoja muutoksia ei ollut edelliseen vastaavaan valvontajaksoon verrattuna.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: