Nyt se on varmaa: Unkarilainen lentoyhtiö aloittaa lennot Porin ja Helsingin välillä elokuun alussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nyt se on varmaa: Unkarilainen lentoyhtiö aloittaa lennot Porin ja Helsingin välillä elokuun alussa

Porin ja Helsingin väliä liikennöidään kaksimoottorisella Embraer EMB120 Brasilia -lentokoneella, johon mahtuu 30 matkustajaa­

12.7.2019 16:43 | Päivitetty 12.7.2019 17:21

Porin kaupunginhallitus on hyväksynyt Budapest Aircraft Service (BASe) Ltd:n tarjouksen lentoliikenteen harjoittamisesta Porin ja Helsingin välille.

Lennot alkavat 1. elokuuta. Lentoyhteyteen kuuluu kolme lähtöä sekä Porista että Helsingistä joka arkipäivä. Väliä liikennöidään kaksimoottorisella Embraer EMB120 Brasilia -lentokoneella, johon mahtuu 30 matkustajaa.

Liput tulevat myyntiin ensi viikolla, jolloin asiasta tiedotetaan tarkemmin.

Porin kaupunki kilpailutti alkuvuodesta Helsingin reittilennot, kun edellinen operaattori Nextjet ajautui konkurssiin reilu vuosi sitten. Tarjouksia tuli neljä, joista kaupunginhallitus hyväksyi yhden. Kaupunki tukee lentoja reilun kolmen vuoden aikana 11,2 miljoonaa euroa.

Kaupunginvaltuusto käsitteli toukokuussa lentoliikenteen määrärahaa suljettujen ovien takana.

Satakunnan Kansa kertoi alkuviikosta, että Porin kaupungin kilpailuttamille reittilennoille on valikoitumassa aikaisemmin Savonlinnan ja Helsingin väliä operoinut BASe Airlines.

Kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toteaa tiedotteessa, että muualta saatujen kokemusten mukaan BASe on erittäin luotettava lentoyhtiö, jonka aikataulut pitävät, mikä on erittäin tärkeä asia lentomatkustajien kannalta.

– Aikataulu on suunniteltu tukemaan erityisesti elinkeinoelämän matkustamista ja sillä pyritään varmistamaan sekä Eurooppaan että Aasiaan suuntautuvat yhteydet. Myöhäinen iltavuoro takaa sen, että liike- ja muut matkustajat pääsevät yöksi kotiin, Luukkonen jatkaa tiedotteessa.

Porin lentokentän maapalveluista sekä Pori-Helsinki-lentoyhteyden asiakaspalvelusta ja lipunmyynnistä vastaavan Inter Handling Pori Oy:n edustaja Marja Huhtanen on tiedotteessa erittäin tyytyväinen päätökseen.

– Meillä on ollut hyvin aikaa valmistautua yhdessä operaattorin kanssa, jotta lentoliikenne voidaan käynnistää aikataulun mukaisesti.

Sopimuskausi alkaa elokuun alusta ja on julkisen palveluvelvoitteen mukainen vuoden 2022 loppuun asti.

Lennot arkisin

Pori-Helsinki 06:00-06:45

Pori-Helsinki 14:00-14:45

Pori-Helsinki 21:15-22:00

Helsinki-Pori 08:15-09:00

Helsinki-Pori 16:35-17:20

Helsinki-Pori 24:00-00:45

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?