Rauma paljoksuu Satakunnan pelastuslaitoksen lisäbudjettia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan pelastuslaitos on päätymässä jälleen pakkaselle, ja uhkana on palvelutason laskeminen – Rauma suhtautuu rahatoiveisiin nihkeästi

Pelastuslaitos hälytettiin maanantaina aamulla valtatie 8:lle, mutta tehtävää palomiehillä ei onnettomuuspaikalla ollut.

8.7.2019 20:29

Rauma

Satakunnan pelastuslaitoksen ei saanut talousongelmista painivalta Rauman kaupungilta lupauksia lisärahoituksesta, mutta kaupunginhallitus on valmis neuvotteluihin taloudellisen tilanteen oikaisemiseksi.

Maakunnan yhteinen palo- ja pelastuslaitos on pyytänyt kunnilta kannanottoja kuluvan vuoden ennustetun alijäämän kattamiseksi ja lisärahoituksesta vuoden 2020 talousarvioon. Mikäli lisärahoitusta ei järjesty, on vaihtoehtona palvelutason laskeminen.

Pelastuslaitos on viestittänyt omistaja- ja osakaskunnille kuluvan vuoden talousennusteena, että laitoksen tilinpäätös painuu noin 700 000 euroa alijäämälle. Tämän toteutuessa tilinpäätös olisi jo kolmantena vuotena peräkkäin miinuksella.

Pelastuslaitoksen johtokunta on esittänyt kunnille kuluvalle vuodelle lisätalousarviota, jolla katettaisiin ennustettu alijäämä. Tämä tarkoittaisi, että kuntien olisi annettava lisää rahaa budjeteistaan pelastuslaitokselle.

Alibudjetoidun taloutensa lääkkeeksi pelastuslaitos esittää kuntien maksuosuuksien korottamista vuodelle 2020, jotta nykyinen palvelutaso voitaisiin säilyttää.

Kunnilta laskutettava maksuosuus nousisi tämän vuoden noin 20,73 miljoonasta eurosta 21,86 miljoonaan euroon. Menokasvu olisi siten 5,5 prosenttia.

Tämän lisäksi kunnilta laskutetaan paloasemien vuokrat ja kiinteistökorvaukset.

Rauman kaupungille pelastuslaitoksen rahaesitykset merkitsisivät maksuosuuden kasvua lähes 200 000 eurolla eli noin 5,5 prosentilla nykyisestä. Kaupunginhallitus pitää esitystä maksuosuuden kasvattamisesta korkeana, mutta on valmis neuvotteluihin taloudesta ja palvelutasosta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: