Huittisten Lauttakylän uuden koulun sijainnista päätetään viimeinkin – koululaiset jo kuudetta vuotta väistökoulussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Koululaiset pakenevat Huittisissa jo kuudetta vuotta karmeaa sisäilmaa – kaupunki ei ole onnistunut päättämään edes koulun uutta tonttia

Uudelle koululle on tällä hetkellä kolme sijoitusvaihtoehtoa.

Lauttakylän väistökoulu on toiminut lukukaudesta 2013–2014 lähtien.

27.3.2019 6:00 | Päivitetty 27.3.2019 13:17

Huittinen

Lauttakylän koululaiset ovat odotelleet useamman vuoden uutta koulurakennusta. Oppilaat siirrettiin käytöstä poistetusta Lauttakylän kivikoulusta väistökouluun Huhkolinnan pihaan lukukaudella 2013–2014.

Uuden koulun sijainnista on Huittisissa väännetty jo pitkään. Tonttia on etsitty vuodesta 2017 lähtien. Sivistyslautakunta on esimerkiksi esittänyt, että uusi koulu rakennettaisiin meijerin naapuriin Kivirannan pellolle. Tekninen johtaja Ulla Ojala on taas ehtinyt kannattaa koulun rakentamista vanhan kivikoulun tontille Koulukadulle.

Huittisten sivistysjohtaja Eija Mattila kertoo, että uudelle koululle on vaihtoehtoina kolme eri sijoituspaikkaa. Vahvana sijoituspaikkana on Kivirannan pellon eteläosa, Meijerintien viereen kaavailtu alue.

Toinen tonttivaihtoehto on jalkapalloilijoiden harjoituskentän ja Huhkolanpuiston tienoilla. Kolmas vaihtoehto on Lauttakylän vanhan kivikoulun tontti.

Vaihtoehdot käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa 1. huhtikuuta ja kaupunginvaltuustossa viikkoa myöhemmin.

Huittisten Lauttakylän kivikoulun sisäilmaongelmat osoittautuivat niin laajoiksi, ettei rakennuksen korjaus kannata.

Vanhan koulun sisäilmaongelmat osoittautuivat niin laajaksi, ettei koulua kannata remontoida. Käytöstä poistettu Koulukadun koulurakennus on valmistunut vuonna 1952. Se on peruskorjattu vuonna 1990.

Jos valtuusto saa tehtyä sijoituspäätöksen, eikä kaavoitukseen tule valituksia, voisi rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa. Tekninen johtaja Ojala arvioi, että parhaimmillaan uusi koulu voisi avata ovensa vuoden vaihteessa 2022–2023.

– Kuluneen kevään aikana on vielä tehty selvityksiä eri tonttivaihtoehdoista ja kustannuksista, ettei sitten urakkatarjousten kohdalla tule yllätyksiä, Ojala kertoo.

Vaihtoehdot on haluttu selvittää perinpohjaisesti, sillä kyseessä on huomattavan suuri investointi. Kouluhankkeelle on budjetoitu Huittisten investointisuunnitelmaan 12,7 miljoonaa euroa vuosille 2019–2021. Esimerkiksi Huittisten liikuntahallin kustannukset olivat noin 6 miljoonaa euroa.

Tekstiä muutettu 27.3.2019 kello 13:17: Tekstistä sai aiemmin käsityksen, että Kivirannan tontti olisi edullisin. Kivirannan tontin hinta-arviota on saatu edullisemmaksi siirtämällä rakennusta Meijerintien suuntaiseksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyseessä olisi edullisin sijaintivaihtoehto, vaan Kivirannan pelto on edelleen kallein. Hinta-arvioiden mukaan Huhkolanpuiston ja Lauttakylän vanhan kivikoulun tontti ovat hyvin lähellä toisiaan, mutta kokonaisuutena arvioiden Huhkolanpuiston tontti on edullisin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut