Porin prikaatin kasarmin purkujätteen sijoittelusta langetettu tuomio jää voimaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin prikaatin kasarmin purkujätteen dumppaamisesta annettu rikostuomio pysyy – purkufirman toimitusjohtaja valitti turhaan hovioikeuteen

Kasarmirakennuksen purkujätteen luvaton loppusijoitus Säkylän Matkussuolle paljastui syyskesällä 2016.

16.4.2020 20:03

Säkylä

Vaasan hovioikeus on käsitellyt sille osoitetun valituslupahakemuksen, joka koskee Satakunnan käräjäoikeuden langettamaa tuomiota ympäristön turmelemisesta.

Tuomiossa oli kyse Säkylässä sijainneen kasarmirakennuksen purkamisesta syntyneen jätteen sijoittelusta ja käsittelystä.

Purkutöihin erikoistuneen turkulaisen yhtiön vastuuhenkilö syyllistyi ympäristön turmelemiseen Säkylässä kesällä 2015.

Käräjäoikeus tuomitsi yhtiön toimitusjohtajan ja hallituksen varsinaisen jäsenen (s. 1970) ympäristörikoksesta 15 päiväsakkoon, yhteensä 975 euron sakkoihin.

Toimitusjohtaja vaati hovioikeutta kumoamaan tuomion, mutta hovioikeus ei myöntänyt miehelle valituslupaa. Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jää pysyväksi.

300 kuutiometriä jätettä yksityishenkilön maille

Käräjäoikeuden tuomiosta selviää, että purkufirma kippasi yksityisen henkilön omistamalle maalle Porin prikaatin kasarmirakennuksen purkamisesta syntynyttä jätettä noin 300 kuutiometriä.

Jätteen sijoitukselle oli maanomistajan lupa, mutta tällä seikalla ei ollut merkitystä, koska maanomistajalla ei ollut jätelain mukaista lupaa jätteen vastaanottamiselle.

Jäte koostui betoni- ja tiilijätteestä sekä Tojax-levyistä, joita niitäkin on päätöksen mukaan pidettävä jätteenä, vaikka levyt ovatkin pääosin puuainesta.

Satakunnan Kansa uutisoi tapauksesta syyskuussa 2016, kun purkujätteen luvattomaksi epäilty loppusijoitus Säkylän Matkussuolle paljastui. Kyse oli epäilyjen mukaan kymmenistä autokuormallisista jätettä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: