Poliisitehtävä Sampolassa: väkivaltaisen henkilön kiinniottaminen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisilla näyttävä operaatio Sampolassa yöllä – Väkivaltaista miestä epäillään kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä toisessa osoitteessa, vastusti kiinniottoa

31.10.2020 7:29 | Päivitetty 31.10.2020 8:43

Pori

Poliisilla oli näyttävä operaatio Sampolassa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lounais-Suomen poliisi kertoi Twitterissä kello 0.35, että tehtävä liittyy väkivaltaisen henkilön kiinniottamiseen asunnosta.

”Henkilö on poliisin hallussa eikä ympäristölle ole vaaraa”, poliisi tiedotti.

Silminnäkijän mukaan poliisi oli sulkenut Vellamontien koulun viereisen osan liikenteeltä. Silminnäkijä oli laskenut paikalta viisi poliisiautoa ja ambulanssin. Poliisilla oli kuulemma ”järeä varustus”, minkä lisäksi he käyttivät dronea.

Poliisi kertoi tviitissään suurpiirteisemmin, että paikalla oli useita partioita ja ensihoito.

Vellamontie sijaitsee Itätuulen koulun läheisyydessä. Ennen paikalla oli Itä-Porin koulu.

Vellamontien varressa on kerrostaloja.­

Komisario Marko Luotonen Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta avasi tilannetta lyhyesti Satakunnan Kansalle lauantaina aamulla.

– Ensin Porissa toisessa osoitteessa on tapahtunut rikos ja tähän epäiltyä on lähdetty tavoittelemaan. Poliisi on kohdannut vastarintaa, jonka yhteydessä on perustettu tällainen pieni tilanneorganisaatio, jotta kiinniotto on saatu turvallisesti tehtyä, Luotonen kertoi.

Luotonen oli itse aloittanut työvuoronsa vasta aamulla, joten hänellä ei ollut ensikäden kokemusta tilanteesta, mutta tulkitsi tapahtunutta raportin perusteella.

Tehtävä alkoi perjantaina illalla kello 21.06. Luotonen ei osaa sanoa tarkkaa päättymisajankohtaa, mutta olettaa, että asiasta on lähetetty tviitti aika pian kiinnioton jälkeen.

Kiinniotettua miestä epäillään kotirauhan rikkomisesta, lievästä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Luotonen ei kerro tarkemmin, missä päin Poria rikokset on tehty.

Kiinnioton yhteydessä epäilty liitti käytöksellään rikosnimikkeiden luetteloon vielä virkamiehen väkivaltaisen vastustamisen. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro tarkemmin, mitä tilanteessa tapahtui tai oliko henkilöllä esimerkiksi aseita.

– Asian selvittely on kesken, komisario Luotonen sanoo.

Uutista päivitetty 31.10. kello 8.17: Lisätty poliisin tilannekeskuksen tietoja.

Uutista päivitetty 31.10. kello 8.41: Tarkennettu vielä mm. se, että kiinniotettu on mies.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?