Hevostalli tuhoutui yöllä tulipalossa, tallin viisi hevosta menehtyivät – "Ei siinä ollut enää mitään pelastettavissa" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Viisi hevosta menehtyi rajussa tallipalossa yöllä Viasvedellä – "Ihan hirvittävä menetys"

Kuvituskuva.

15.3.2019 10:17 | Päivitetty 15.3.2019 16:21

Hevostalli syttyi tuleen ja viisi hevosta kuoli Porin Viasvedellä. Palanut talli sijaitsi Vanhalla Raumantiellä.

Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan palo on todennäköisesti syttynyt johonkin aikaan yöstä, mutta tarkasta ajankohdasta ei ole tietoa. Palon havaitsi tilan isäntä aamuseitsemän maissa tultuaan töistä. Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään tehtävissä.

–Kun pelastuslaitos saapui paikalle, niin talli oli jo tuhoutunut kivijalkaan saakka. Ei siinä ollut enää mitään pelastettavissa, pahoittelee Tomi Anttila.

Paikan päällä sammutus- ja raivaustöissä ollut palomies Antti Halmela kertoi, että palokunnan päästyä paikalle talli oli palanut jo tuntien ajan. Kosteassa säässä palo ei päässyt leviämään. Vain tallin lähistöllä olleet puut olivat hieman lämmenneet, mutta palo ei ollut edennyt siitä eteenpäin.

Hevosurheilu-lehden mukaan palanut talli oli kooltaan noin 100 neliötä. Pihapiirissä oli useampiakin rakennuksia ja myös muita hevosia.

Lehti kertoo, että talli oli vaihtanut omistajaa viime kesänä ja sitä pitävät Juha ja Minna Säntti olivat muuttaneet hevosensa sinne vasta neljä kuukautta sitten.

Menehtyneet hevoset olivat tallinomistajien tai heidän lähipiirinsä omistuksessa.

–Ihan hirvittävä menetys, Minna Säntti kommentoi Hevosurheilulle.

Päivystävän palomestarin mukaan ei tiedetä, mikä palon sytytti tai mihin aikaan yöstä palo oli saanut alkunsa. Poliisi tutkii asiaa.

Ensimmäinen hälytys rakennuspalosta tuli kello 6.58, ja lisää yksiköitä hälytettiin Viasvedelle kello 9.26. Palon raivaustyöt jatkuivat pitkälle päivään.

Uutista muokattu kello 16.05: Lisätty muun muassa Hevosurheilu-lehden tiedot.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut