Alma Median eduskuntavaalien vaalikoneessa on yli 2 000 ehdokkaan tiedot - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan vaalikone avoinna – mukana yli 2000 ehdokkaan kannat olennaisimpiin kysymyksiin

15.3.2019 10:36 | Päivitetty 27.3.2019 18:45

Pitäisikö lukiokirjojen olla maksuttomia opiskelijoille? Kuka ryhtyisi kasvissyöjäksi hillitäkseen ilmastonmuutosta? Pitäisikö kaikkien suomalaisten saada perustuloa?

Satakunnan Kansan perjantaina aukeava vaalikone kertoo, mitä mieltä eduskuntavaalien ehdokkaat ovat näistä ja yli kahdestakymmenestä muusta ajankohtaisesta, suomalaisia puhuttavasta teemasta.

Kokeile vaalikonetta tästä!

Kysymyksiä kaikista vaalipiireistä

Vaalikoneessa on 25 kysymystä, joista viisi on jokaisesta vaalipiiristä. Vaalipiiri määrittyy vaalikoneeseen ilmoitettavan asuinpaikan perusteella. Vaalikoneen voi halutessaan tehdä useita kertoja ja kokeilla vaikka kaikkia vaalipiirejä. Vaalikone ehdottaa käyttäjälle sopivia ehdokkaita jo heti kolmen ensimmäisen vastauksen jälkeen, mutta tarkimman tuloksen saa, kun malttaa vastata kaikkiin 25 kysymykseen.

Halutessaan voi merkitä osan kysymyksistä itselleen erityisen tärkeiksi, jolloin kone painottaa niitä laskiessaan sopivia ehdokkaita.

Kysymykset ovat väittämiä, joihin ehdokkaat ottavat kantaa kertomalla ovatko samaa vai eri mieltä, vai jotain siltä väliltä. Ehdokkaat ovat voineet myös perustella vastauksiaan. Kaikki perustelut ovat vapaasti nähtävillä.

Ehdokkaat asetetaan arvokartalle

Vaalikone laskee käyttäjälle sopivimpien ehdokkaiden lisäksi myös sopivimmat puolueet. Sekä vaalikoneen ehdottamat ehdokkaat että puolueet laitetaan myös arvokartalle. Liberaali-konservatiivi ja oikeisto-vasemmisto -akselille sijoitetaan käyttäjän ja kolmen hänelle sopivimman ja kolmen vähiten sopivan ehdokkaan ja puolueen symbolit.

Vaalikonetta voi käyttää sekä mobiililaitteella että tietokoneella. Toimitukset tekevät vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaiden vastausten perusteella juttuja koko ajan vaalikoneen julkaisemista eduskuntavaaleihin asti.

Vaalikoneessa on yli 2 300 ehdokkaan tiedot. Näistä 2 149 ehdokasta on vastannut kysymyksiin. Ehdokkaita on kaikista vaalipiireistä. He kertovat vaalikoneessa myös vaalilupauksensa ja hieman taustatietoja itsestään.

Vaalikoneeseen pääset tästä

Satakunnan Kansan vaalikone

Mukana on 2 149 eduskuntavaaliehdokkaan vastaukset.

Vaalikoneessa on yhteensä 80 kysymystä.

Yleisiä kysymyksiä on 20, jonka lisäksi jokaisesta vaalipiiristä on viisi vaalipiirikohtaista kysymystä.

Vastaamalla ehdokkaiden kanssa samoihin kysymyksiin, voi vaalikoneesta hakea itselleen sopivimmat ehdokkaat ja puolueet.

Vaalikone aukeaa käyttäjille perjantaina 15.3.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut