Satakunnan Kansan Vaalitori-tapahtumassa 79 kansanedustajaehdokasta - Satakunta - Satakunnan Kansa

"Ei huano!"– 79 Satakunnan kansanedustajaehdokasta ilmoittautui kaksintaistelujen värittämään Vaalitori-tapahtumaan

Satakunnan Kansan ja Yle Satakunnan yhteinen vaalikiertue keräsi sankoin joukoin yleisöä Porin Puuvillaan huhtikuussa 2015.

15.3.2019 19:16

Jorma Uotinenkin sen sanoisi: "Ei huano!"

Kevään eduskuntavaalien suurimmaksi satakuntalaiseksi tapahtumaksi voi jo nyt sen enempää rintoja röyhistelemättä povata Satakunnan Kansan Vaalitori-tapahtumaa Puuvillan kauppakeskuksessa lauantaina 23. maaliskuuta.

Satakunnan kansanedustajaehdokkaista 79 on ilmoittautunut mukaan. Kun ehdokkaita on kaikkiaan 117, on osallistumisprosentti 68.

Jos vaaleissa päästään samaan äänestysprosenttiin, olisivat television vaaliasiantuntijat ihmeissään.

Kaikki kovat nimet paikalla

Ilmoittautumislistan perusteella lähes kaikki ns. kovat nimet ovat paikalla. Kansanedustajapaikkaansa uusimaan pyrkivistä ovat ilmoittautuneet Laura Huhtasaari (ps.), Ari Jalonen (sin.), Krista Kiuru (sd.) ja Kristiina Salonen (sd.).

Takaisin Arkadianmäelle halajavista ex-kansanedustajista Puuvillassa ovat Anne Holmlund (kok.), Sampsa Kataja (kok.), Jouni Lehtimäki (kok.) ja Antti Vuolanne (sd.).

Sanansa sanottavana vaalitorilla on myös muun muassa keskustan Eeva Kallilla, Martin Ylikännöllä ja Vesa Jalosella, kokoomuksen Matias Marttisella ja Mari Kaunistolalla, perussuomalaisten Petri Hurulla ja Jari Koskelalla, demarien Markku Tanttisella ja Jyrki Levosella, vasemmistoliiton Raisa Rannalla ja Erno Välimäellä, kristillisdemokraattien Simo Korpelalla ja vihreiden Anne Liinamaalla.

Vaalitorilla on myös mahdollisuus tutustua hieman tuntemattomampiinkin ehdokkaisiin, sillä paikalla päivystää myös maakunnan pikkupuolueiden kuten Feministisen Puolueen, Ruotsalaisen kansanpuolueen, Piraattipuolueen, Seitsemän Tähden Liikkeen ja Suomen Kommunistisen Puolueen ehdokkaita.

Luvassa nopeita kaksintaisteluita

Kaikkiaan neljä tuntia kestävän tilaisuuden juontavat Satakunnan Kansan uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen ja emeritus politiikantoimittaja Juha Ståhle.

He tenttaavat Arkadianmäelle pyrkiviä kaksintaisteluiden merkeissä. Kaksintaistelupareja etsiessä on pyritty kaikenlaiseen, niin poliittiseen kuin alueelliseen, tasapuolisuuteen, joskin myös silkalla arvalla on ollut oma sijansa.

Aiheet käsittelevät terveydestä ja hoivasta koulutukseen ja työllisyyteen, ympäristöstä Satakunnan tulevaisuuteen.

Koska alkuperäisten kaavailujen perusteella noin puolet ehdokkaista pääsee ääneen ja osanottajia on näin paljon, ovat kaksintaistelut nopeita.

Perinteisiin vaalipaneeleihin liittyvät pitkät ja uuvuttavat monologit ovat poissa, sillä ehdokkailta edellytetään myös reagointikykyä.

–Tarjoamme yleisölle politiikkaa suupaloina, Alias-pelin-tyyppisesti, kertoo uutispäällikkö Kaisa Ylhäinen.

Tapahtuman aikana myös yleisö voi reaaliajassa äänestää ehdokkaille esitetyistä kysymyksistä.

Tilaisuuden karnevalistisen luonteeseen sopii, että väliajoilla mentalisti Tommi Lahti vie ajatukset muualle politiikasta.

Tapahtuma huipentuu Satakunnan vaalipiirin kannatuskyselyn julkaisuun.

Tilaisuus näytetään suorana lähetyksenä Satakunnan Kansan verkkosivuilla.

Vaalitori-tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kankaanpään Seudun, Sydän-Satakunnan ja Merikarvia-lehden kanssa.

Satakunnan Kansan Vaalitori-tapahtuma järjestetään Porissa Puuvillan kauppakeskuksessa lauantaina 23. maaliskuuta kello 10 alkaen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut