Tiessä olevat kuopat ovat aiheuttaneet tuhoja monille autoille Satakunnassa: "Olen ilman muuta huolissani nykytilanteesta" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tiessä olevat kuopat ovat aiheuttaneet tuhoja autoille Satakunnassa – Kuoppaan ajaminen voi maksaa 1500 euroa

17.3.2019 18:01

Huonokuntoiset tiet ovat kasvava ongelma autoilijoille. Tätä mieltä on JB-Rengas Oy:n Jouko Blom.

–Tänä talvena on tullut erityisen paljon rengasrikkoja sen takia, että auto on osunut tiessä olevaan kuoppaan. En osaa sanoa, onko kysymys pelkästä sattumasta vai onko kuoppia tienpinnoissa aiempaa enemmän, Blom kertoo.

Tienpintojen yleiskunto on tällä hetkellä Blomin mielestä huono, eikä se ole leikin asia.

–Olen ilman muuta huolissani nykytilanteesta. Ei tämä ole mukavaa kenellekään.

Huonokuntoinen tie saattaa pahimmillaan laittaa renkaan vaihtoon pikavauhdilla.

–Auton osuessa kuoppaan menee vanne helposti kieroon ja koko rengas saattaa hajota. Joskus autoilija voi olla hyvinkin varovainen, mutta ongelmaksi muodostuu veden alla piilossa oleva kuoppa. Sellaiseen osuessa kuljettajalla on aika vähän tehtävissä, Blom paljastaa.

Kyse ei ole ihan halvasta osumasta. Usein vakuutus korvaa kulut, mutta aina näin ei ole. Kustannukset ovat yleisesti noin 500–1500 euroa, kun syntyneitä tuhoja korjataan.

Kaikki mahdolliset ongelmat eivät näy kuljettajalle samalla tavalla kuin esimerkiksi kuoppaan ajaminen. Viat saattavat pysyä piilossa pidemmän aikaa, ja ongelma huomataan vasta renkaidenvaihdossa.

–Huonokuntoinen tie voi muuttaa renkaan ohjauskulman pieleen. Se tulee yleensä asiakkaalle täytenä yllätyksenä, kun rengas on kulunut tietystä kohdasta liki kokonaan, mutta on muuten ihan hyvässä kunnossa. Tämä ongelma johtuu usein nimenomaan huonolaatuisista tienpinnoista, Blom sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut