Hitsari kuoli kesken työpäivän Lehtosen Konepajassa – poliisi tutkii työtapaturmana, toimitusjohtajan mukaan tapahtumankulku on epäselvä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Hitsari kuoli kesken työpäivän Lehtosen Konepajassa – poliisi tutkii työtapaturmana, toimitusjohtajan mukaan tapahtumankulku on epäselvä

Lehtosen Konepaja.

12.3.2019 9:43 | Päivitetty 12.3.2019 15:56

Massiivista metalliosaa hitsaamassa ollut porilainen mies löydettiin maanantaina iltapäivällä kuolleena työpaikaltaan Lehtosen Konepaja Oy:n tiloista Kokemäeltä.

Menehtynyt on vuonna 1960 syntynyt yrityksen työntekijä, hitsaaja, joka oli tullut yrityksen palvelukseen toukokuussa 2017.

Poliisi tutkii tapahtumaa työtapaturmana ja kuolemansyyn tutkintana. Tutkinnanjohtaja, komisario Matti Ala-Haavisto kertoo, että poliisilla on toistaiseksi vain niukasti tietoja tapahtumasta.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että mies oli ollut hitsaamassa käsittelypöydässä kiinni olevaa potkuria, kun yksi pöydän neljästä T-kappaleesta oli jostakin syystä irronnut.

Lehtosen Konepan toimitusjohtaja Erkki Lehtonen kertoo, että tapahtumankulku on epäselvä myös konepajan henkilökunnalle. Hänen mukaansa tapahtumalle ei ole silminnäkijöitä.

–Työntekijä löydettiin menehtyneenä lattialta työpisteensä vierestä, mutta paikalla olleiden mukaan hänessä ei ainakaan silmämääräisesti ollut havaittavissa mitään fyysisiä vammoja. Asia varmistuu myöhemmin kuolemansyyn tutkinnassa. Toistaiseksi mikään ei viittaa työtapaturmaan, Lehtonen sanoo.

Mies oli ollut hitsaamassa potkurilaitteen alarunkoa, joka on parisen metriä pitkä ja noin 3 000 kilon painoinen metalliosa.

Uutiseen on päivitetty tietoja poliisilta ja yrityksen johdolta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: