Sote-linjaus uuteen harkintaan Säkylässä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sote-linjaus uuteen harkintaan Säkylässä – "Paljon on kulunut kokouksissa housunkangasta ja kahvia"

8.3.2019 18:46

Satakunnan sote-alueen kokoamiseen kriittisesti suhtautunut Säkylä ottanee asian uudelleen pöydälle, ennakoi kunnanjohtaja Teijo Mäenpää. Kunta ja sen päättäjät eivät ole olleet valmiita Säkylän vapaaehtoiseen liittymiseen maakunnallisen sosiaali- ja terveyspalvelujen organisaatioon.

–Siitä ajasta, kun asiasta on täällä keskusteltu, on jo kulunut monta vuotta, ja paljon on kulunut kokouksissa housunkangasta ja kahvia, Teijo Mäenpää huomauttaa.

Hän arvioi, että nyt on paikallaan arvioida tilanne paikallisesti ja maakunnallisesti uudelleen, ja keskustella yhdessä mitä tarvitaan ja halutaan. Tärkeintä on, että maakunnan asukkaille järjestyvät laadukkaat ja kattavat palvelut, mutta taloudellisella realismilla.

–Palvelujen käyttäjän näkökulma pitää olla ensisijainen, Mäenpää sanoo.

Kun valtakunnallista ratkaisua sote-uudistuksesta ei tullut, on yhteistoiminta rakennettava olemassa olevan varaan.

Satakunnassa yhtenä ja keskeisenä kuntien yhteistoimintana on erikoissairaanhoidosta vastaava sairaanhoitopiiri. Sen lainsäädäntö ei ole poistunut ja toiminta jatkuu kuten tähänkin asti.

Kuntavirkamiehenä Teijo Mäenpää toivoo, että vastaisuudessa valtakunnalliset uudistukset tehtäisiin niin, että ensin tehdään lait ja sitten niiden sisällön varmistuttua asetettaisiin määräaika milloin uudistus pitää olla voimassa.

–Ei sen vaikeaa pitäisi olla. Mutta enää ei voida poukkoilla milloin minkäkin perässä ja suunnittelussa käytetään kymmeniä miljoonia, Mäenpää kritisoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos