Surmasi naisystävänsä keittiöveitsellä ja perunanuijalla – Harjavallassa murhannut pääsee ehdonalaiseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Surmasi naisystävänsä keittiöveitsellä ja perunanuijalla – Harjavallassa murhannut pääsee ehdonalaiseen

9.3.2019 8:00

Harjavallassa joulukuussa 2007 naisystävänsä raa'asti murhannut mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen. Helsingin hovioikeus on päättänyt, että 51-vuotias mies lasketaan elinkautisesta vankeudesta ehdonalaiseen vapauteen 1. syyskuuta 2020, jolloin vankilassaoloaikaa tulee kertyneeksi 12 vuotta 9 kuukautta.

Mies surmasi entuudestaan tuntemansa naisen lyömällä tätä ensin perunanuijalla päähän ja sen jälkeen keittiöveitsellä 27 kertaa eri puolille vartaloa. Silmitön väkivalta tapahtui 11. joulukuuta 2007 kerrostaloasunnossa Harjavallan Saimaantiellä. Tekoa edelsi kova riitely osapuolten välillä.

Porin käräjäoikeus tuomitsi miehen taposta 12 vuoden vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeuden mukaan murhan tunnusmerkistö ei kokonaan täyttynyt muun muassa siksi, että teko ei ollut suunnitelmallinen. Vaasan hovioikeus sen sijaan katsoi murhan tunnusmerkistön täyttyneen jo pelkästään teon erityisen raakuuden sekä julmuuden takia.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli teon tehdessään täydessä ymmärryksessä. Hänet tuomittiin murhasta elinkaudeksi vankeuteen.

Helsingin hovioikeuden ratkaisuselosteen mukaan miehen vapauttamista vastaan puhuivat sekä rikoksen luonne että eräät miehen vankila-aikaiseen käyttäytymiseen liittyvät seikat, joille ei kuitenkaan tullut antaa ratkaisevaa merkitystä. Edelleen vapauttamista vastaan puhui jossain määrin tuomitun ehdonalaiseen vapauteen pääsemistä koskevien suunnitelmien keskeneräisyys ja hänen verrattain heikko sosiaalinen verkostonsa.

Mies on kuitenkin sitoutunut päihteettömyyteen ja hänen rangaistusajan suunnitelmansa on toteutunut hyvin, joten hovioikeus päätyi kokonaisarvioinnin perusteella vapauttamaan hänet.

Ehdonalaisen vapauden koeaika ja jäännösrangaistus ovat kolme vuotta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos