Perussuomalaiset vaativat Pori-sopimuksen avaamista – SDP:n Wahlman: "Totta kai voidaan neuvotella" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Perussuomalaiset vaativat Pori-sopimuksen avaamista – SDP:n Wahlman: "Totta kai voidaan neuvotella"

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Läntinen haluaa mukaan Pori-sopimukseen. Arkistokuva.

5.3.2019 15:34 | Päivitetty 5.3.2019 15:35

Perussuomalaiset vaativat niin kutsutun Pori-sopimuksen avaamista. Kyseessä on puolueiden yhteinen linjapaperi, jolla on sovittu yhteisistä tavoitteista kuluvalle valtuustokaudelle.

Sopimuksessa ovat mukana SDP, vasemmistoliitto, vihreät, kristillisdemokraatit ja siniset. Kokoomus ja perussuomalaiset jättäytyivät "oppositioon" vielä neuvotteluiden ollessa kesken.

Keskusta irtaantui Pori-sopimuksesta sen jälkeen, kun valtuusto hyväksyi kiistellyn tuulivoimapuiston kaavan Ahlaisiin.

Nyt perussuomalaiset haluavat mukaan demarivetoiseen koalitioon.

–Kaupungin taloudentila sekä meneillään olevat uudistukset vaativat enemmän ja nykyistä laajempaa yhteistyötä valtuustoryhmien kesken.

– Perussuomalaiset ehdottavat, että suurin puolue pyytää kaikkia valtuustoryhmiä yhteistyön nimissä istumaan neuvottelupöytään loppukauden kestävän valtuustosopimuksen tekoon, perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Ismo Läntinen kirjoittaa tiedotteessa.

Porin päättäjien on kuluvan kevään aikana päätettävä muun muassa kouluverkkouudistuksesta ja mittavista taloudellisista säästöistä.

SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman sanoo, ettei sopimuksen avaamiselle varsinaisesti ole estettä.

–Ei siinä mitään pahaa ole. Totta kai voidaan neuvotella.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten riveistä on aikaisemmin arvosteltu Pori-sopimusta muun muassa toiveiden tynnyriksi ja vastuun pakenijoiden paperiksi.

Pori-sopimuksen sisällöstä lisää tästä jutusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: