Väärää rahaa levittäneet tuomiolla – poliisi takavarikoi mieskaksikolta 18 väärennettyä viisikymppistä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Väärää rahaa levittäneet tuomiolla – poliisi takavarikoi mieskaksikolta 18 väärennettyä viisikymppistä

5.3.2019 18:40

Kesäkuussa 2017 Raumalla väärää rahaa levittänyt mieskaksikko on tuomittu sakkorangaistuksiin.

Toinen miehistä kertoi löytäneensä noin 30 kappaletta väärennettyjä 50 euron seteleitä, joista hän luovutti muutamia tuttavalleen.

Miehet käyttivät seteleitä maksuvälineenä muun muassa jäätelökioskeilla, saaden pienistä ostoksistaan käypää rahaa vaihtorahaksi.

Poliisi takavarikoi miesten hallusta yhteensä 18 kappaletta vääriä seteleitä.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi 28-vuotiaat raumalaismiehet rahajäljitelmän levityksestä. Ensimmäisenä rahat löytänyt mies toinen joutuu maksamaan 60 päiväsakkoa ja vain muutamaa seteliä käyttänyt mies puolestaan 50 päiväsakkoa.

Kun rangaistuksista vähennetään miesten pidättämistä vastaava vapaudenmenetysaika, maksettavaksi jää 306 euroa ja 264 euroa. Lisäksi miesten on korvattava asianomistajille aiheuttamansa taloudelliset vahingot.

Syyttäjä vaati miehille ehdollisia vankeusrangaistuksia rahanväärennyksestä. Rangaistusasteikko rahan väärentämisestä on vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen.

Käräjäoikeuden mukaan kyse ei ole ollut varsinaisesti väärästä rahasta, vaan leikkirahaan rinnastuvasta rahajäljitelmästä. Rahajäljitelmien paperilaatu poikkesi olennaisesti käyvästä rahasta. Paperi oli kovempaa ja paksumpaa kuin setelirahan paperi. Jäljitelmissä oli suurella, vaaleansinisellä tekstillä kiinalaista kirjoitusta, minkä lisäksi niissä oli ylimääräisiä katkoviivoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos